Modifikasi

PROTON PREVE DENGAN ENJIN EVO – MAKA JADILAH PREVO

Cerita bermula apabila salah satu page facebook ala-ala modified, telah memuatnaik gambar kereta ini dengan caption yang salah. Preve pakai enjin EVO III katanya.

Maka berduyun-duyunlah masyarakat modifikasi di alam Malaya, cuba membetulkan semula fakta tersebut. Haram tak dilayannya. Entah dah padam ke belum gambar tu, owner sendiri tak tau…

Bermula dari situ, saya mula mengenali pemiliknya Ady yang tinggal nun jauh di Utara. Dari bulan berganti tahun, sampai sudah tak jumpa peluang meninjau buah hati pertamanya ini secara dekat.

BACA: KISAH PREVE DAN JEJAKA KODIANG

Lepas puas mengelat dan mengelak, beliau akhirnya bersetuju untuk turun makan angin, sekaligus berkongsi pengalaman membina kereta ini dengan kita semua.

Ady sebenarnya bertindak bijak apabila membeli sebuah model asas berbanding varian CFE yang premium tu. Dah pasang niat dalam kepala kot, jadi tak perlulah pilih yang mahal-mahal.

Sewaktu mula berjinak-jinak, modifikasi ringan yang dilakukan tidak mendatangkan hasil yang memuaskan. Pasang stiker bagai nak rak pun tak laju-laju jugak.

Tanpa banyak fikir, beliau nekad menggantikan enjin asal ini dengan sesuatu yang boleh menggeletek naluri kelajuannya.

Masalah yang perlu Ady hadapi adalah, ketiadaan sumber rujukan yang benar-benar kukuh untuk dijadikan sandaran. Memang ada yang dah cuba sebelumnya, ada juga yang gagal di tengah jalan.

Di tangan Pitwork Garage, kereta ini perlu diperam selama 6 bulan untuk dijadikan tikus makmal. Yer, 6 bayar ansuran tapi tak boleh pakai…

Lepas dicongak-congak, Ady cuba menggantikan enjin Campro IAFM yang ada dengan 4G63T idaman. Pusing punya pusing, terjumpa pula halfcut EVO VI TME yang nampak sangat lazat. Tanpa berfikir panjang, ia dibawa pulang ke workshop.

Sejurus tiba di bengkel, ia segera dilapah termasuk mengenakan proses port & polish ringan di bahagian kepala silinder.

Cagak enjin sama ke? Sama untuk tepi dan depan, cuma yang belakang kena bikin balik. Selepas kotak gear LSD yang diperolehinya selamat dikunci, timbul pulak masalah driveshaft tak cukup panjang.

Yang ni pun kena hantar dibuat custom. Untuk keseluruhan sistem pendawaian, ia langsung tak diusik dan disalin sepenuhnya dari half-cut.

Kemasukan enjin ini datang dengan sedikit tingkat taraf, khususnya di bahagian sistem pendesak.

Unit turbo TD05RA yang ada, digantung pada sebuah manifold turbo S-Tech bersama wastegate Turbosmart UltraGate38.

Boost yang terhasil kemudiannya disejukkan oleh intercooler Sard lengkap dengan paip sambungan kustom.

BACA: PROTON GEN2 DENGEN ENJIN GSR CK

Lebihan boost yang tidak digunakan, seterusnya dilepas keluar melalui injap pelepas Sheepdog, mengikut kadar yang ditetapkan oleh unit pengawal boost GReddy Profec B Spec II.

Bekalan bahan api dibawa dari pam petrol Walbro dengan kadar tekanan dilaras menggunakan unit regulator Works Engineering. Tangki petrol EVO VI yang asalnya tergolek di tepi bengkel turut diguna sama. Bukan sebab nak kais 4 kaki (4WD lah), tapi nak kasi sistem ekzosnya boleh dibina lebih lurus.

Kereta ini sememangnya gemuk, lagi-lagi lepas dipasangkan dengan kit badan dari R3. Kemudian ditambah hood, fender dan spoiler kustom. Mengurangkan pandangan kosong pada bahagian bumbungnya, ia ditebuk untuk menempatkan unit sunroof dari Honda Civic.

Disebabkan warna putih asal memang payah nak jaga, Ady balut semula keseluruhan kereta ini dengan pelakat berwarna oren (body wrap)

Nampak rim putih yang hensem terok tu? Enkei Tarmac EVO namanya. Balut pula dengan tayar Pirelli Cinturato dari saiz 215/45ZR-17. Sistem brek Brembo disalin terus dari half-cut untuk depan dan belakang. Manakala sektor pengendalian, dibantu set suspensi boleh laras jenis GAB SS Series.

Untuk tujuan keselesaan, Ady ingin mengekalkan komponen asal Preve di bahagian dalam. Masalah, kebanyakan komponen elektronik mungkin gagal berfungsi.

Sesetengah orang akan cuba kacuk sambung wayar-wayar yang ada. Tapi Ady sebaliknya, berusaha sedaya mungkin memasukkan komponen penting seperti sub stereng, tuas lampu, meter utama dan pengawal suhu digital EVO VI ke dalam dashboard Preve ini. Bijak! Lepas puas diejas-ejas, nampak cunlah pulak…

Tambahan lain meliputi penggunaan stereng Momo EVO IX, meter boost Defi, pemasa enjin HKS Type 1, serta pemain audio Suprima S. Untuk tampak lebih mewah, tempat duduk, panel pintu, pilar dan lining bumbung dibalut dengan kemasan hitam-oren.

Selain itu, mana-mana panel penting di bahagian dashboard dan pintu, diberi efek karbon fiber menggunakan kaedah water transfer.

Nah! Akhirnya sebuah lagi modifikasi dengan gaya tersendiri berjaya dibukukan. Yang pasti, ia takkan terus terhenti di sini. Bila ada yang berani mulakan, lebih banyak yang seumpamanya bakal menyusul selepas ini…

Biasanya lah…

-Pak Maun-

GALERI

Google ads

admin

mekanika.com.my / permotoran gaya baru untuk generasi baru.
Back to top button