Buletin

HONDA AKHIRNYA PECAT CARYN YEAN AKIBAT KOMEN BIADAP TERHADAP ARWAH ADIB

Susulan siasatan dalam yang dilakukan oleh Pengedar Honda cawangan Sri Utama Auto Sdn Bhd, hari ini mereka mengeluarkan kenyataan rasmi memecat Caryn Yean, kakitangan mereka yang telah membuat komen biadap di atas kematian tragis anggota Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia, Allahyarham Muhammad Adib Mohd Kassim.

Terdahulu, Caryn Yean membuat komen di Facebook yang berbunyi  “Bkn kerajaan gagal…tuhan u yg gagal xsembuhkan adib” (Bukan kerajaan yang gagal, tapi Tuhan kamu yang gagal menyembuhkan Adib), kemudiannya menjadi viral sekelip mata.

Dalam satu kenyataan rasmi yang ditandatangani Pengurus Honda Sri Utama, Wong Chee Keong bertarikh hari ini memberitahu;

“Kami ingin memaklumkan bahawa setelah melakukan siasatan dalaman mendapati pekerja tersebut mendapati telah melanggar dasar syarikat dengan perlakuan salah lakunya. Perkhidmatan kakitangan tersebut dengan Sri Utama Auto Sdn Bhd telah ditamatkan dengan serta-merta.

“Kami sekali lagi memohon maaf atas kesan komen yang telah dibuat beliau. Kami berjanji akan lebih prihatin dalam latihan dan mendidik kakitangan kami untuk menanamkan nilai moral yang tinggi dan menghormati semua individu sepanjang masa.

Google ads
Back to top button