Buletin

PETRONAS DYNAMIC DISEL EURO 5 KINI SUDAH ADA DI SABAH

Sejajar dengan permintaan yang semakin meningkat bagi  diesel yang lebih berkualiti dan bersih rantau ini, PETRONAS Dagangan Berhad (PDB) hari ini meluaskan Diesel Diesel Euro 5 dengan Pro-Drive ke Sabah.

Rancangan ini termasuklah berkembang ke 20 stesen menjelang akhir tahun dan secara beransur-ansur meningkatkan ketersediaannya pada tahun hadapan.

Berdasarkan ujian makmal yang dijalankan, PETRONAS Dinamik Diesel Euro 5 dengan Pro-Drive menghilangkan deposit dan melindungi penyuntik bahanapi yang membolehkan bahan api membersihkan enjin dengan lebih berkesan serta memastikan kecekapan enjin yang optimum.

Bahagian Perniagaan Runcit PDB, Aadrin Azly, berkata, “Di PETRONAS, kami terus menerus memperbaiki produk kami untuk memastikan kami menawarkan pelanggan kami hanya yang terbaik. Sejak kami melancarkannya di Semenanjung dan Sarawak, kami telah menerima maklum balas yang baik dan telah melihat peningkatan ketara dalam jumlah jualan diesel kami.

“Mengetahui permintaan yang semakin meningkat untuk kualiti yang lebih baik dan diesel pembersih, kami akan meningkatkan usaha untuk memastikan semua orang mendapat manfaat daripada yang baru, termasuk rakyat Sabah. ”

Berbanding dengan bahan api diesel yang lain di pasaran yang diuji, keputusan menunjukkan bahawa PETRONAS Dinamik Diesel Euro 5 dengan Pro-Drive mencatatkan nombor setana yang lebih tinggi, yang membantu untuk meningkatkan pembakaran untuk pemanduan yang lancar dan pelepasan asap lebih bersih.

PETRONAS Dinamik Diesel Euro 5 dengan Pro-Drive juga mempunyai nilai pemanasan yang lebih tinggi, menunjukkan lebih banyak tenaga per kilogram bahan bakar untuk memberikan ekonomi bahan api yang lebih baik.

Google ads
Back to top button