Buletin

PUSAT 3S HONDA TERBESAR DI KUCHING, NORTHMOUNT CAPITAL RASMI DIBUKA

Honda Malaysia baru-baru ini melancarkan pembukaan rasmi pusat 3S terbaharunya yang dikendalikan oleh Northmont Capital Sdn. Bhd. (Northmont Capital). Kemudahan itu terletak di Petra Jaya yang mudah diakses oleh pelanggan berhampiran Sungai Sarawak.  

Setakat ini, Honda Malaysia mempunyai 14 pengedar di kawasan Malaysia Timur. 

“Tahun ini, Sabah dan Sarawak mencatatkan prestasi jualan menggalakkan dengan menyumbang sebanyak 5 peratus kepada jualan bermula Januari hingga September 2022.

“Daripada jumlah itu, Sarawak mewakili 3 peratus dengan City menjadi model paling laris, menyumbang sebanyak 22 peratus kepada jualan keseluruhan di dua negeri ini.

“HR-V yang dilancarkan pada Julai 2022 juga mendapat maklum balas positif dengan lebih 200 unit terjual. Sya ingin mengucapkan terima kasih kepada semua pelanggan di atas kepercayaan dan sokongan terhadap jenama Honda,” kata Pengarah Urusan dan Ketua Pegawai Eksekutif Honda Malaysia, Hironobu Yoshimura. 

Northmont Capital telah melabur sebanyak RM15 juta ke atas pusat 3S ini yang dibina di atas tanah seluas 4,711 meter persegi dengan kawasan binaan keseluruhan mencecah 2,339 meter persegi. Ia merupakan pusat 3S terbesar Honda di Kuching.    

Dilengkapi kemudahandan peralatan yang selari dengan standard Honda, kemudahan itu mempunyai 12 ruang servis, 3 tempat servis am, 1 ruang servis tayar yang mampu menyelenggara sehingga 50 unit kereta sehari. Sehingga kini, Sarawak mencatat hampir 40,000 pengambilan servis, meningkat 17 peratus berbanding tahun lalu. 

Pembukaan pusat 3S itu dilihat tepat pada masanya untuk memenuhi keperluan pelanggan yang kian meningkat. Ia dilengkapi pelbagai kemudahan seperti lounge, wifi percuma dan ruang kanak-kanak.

Northmont Capital turut menawarkan perkhidmatan memperbaharui cukai jalan, insurans, basuh kereta, servis pendingin hawa, penjajaran tayar dan macam-macam lagi. 

Untuk membuat temu janji, pelanggan boleh menghubungi talian 082-258 400, 082-258 500 atau 082-251 900. Kunjungi pusat 3S baharu ini di alamat Lot 13105, Sec 65, KTLD, Jalan Tun Abdul Rahman Yaakub, 93050 Kuching Sarawak atau layari laman web www.honda.com.my untuk maklumat lanjut. 

GALERI

Google ads
Back to top button