Buletin

LONDON DIISYTIHAR SEBAGAI IBU KOTA SUPERCAR DUNIA

Kajian terbaru mendedahkan ibukota Britain, London sebagai modal supercar dunia berikut analisa aplikasi perkongsian foto Instagram.

Kajian yang dilakukan oleh Pengendali Aktiviti Pengedar aktiviti Superstore, menganalisis imej 12 pengeluar kereta yang berbeza seperti Ferrari, Lamborghini, dan Pagani.

Mereka mendapati bahawa daripada 148.1 juta imej supercar yang dikongsi di Instagram dalam tempoh tiga tahun yang lalu, 6.1 juta daripada mereka telah diambil di London, berbanding 5.9 juta di Moscow dan 4 juta di Los Angeles.

Lokasi popular di London untuk supercar ini termasuklah kedai Harrods yang terkenal, Park Tower Hotel, Jjalan Sloane di Knightsbridge, serta dataran Lowndes di Belgravia dan The Dorchester Hotel di Mayfair.

Sementara itu, New York merupakan bandar keempat yang paling popular untuk kereta supercar dengan 3.7 juta, sementara Dubai adalah kelima dengan 3.6 juta.

Agak mengejutkan kedudukan Monaco dalam hasil kajian ini. Menurut kajian, kota tersebut adalah lokasi supercar ke- lapan paling popular, di belakang Paris dan Istanbul. Stuttgart dan Toronto masing masing di tempat ke sembilan  dan 10 bagi lokasi paling popular supercar mengikut gambar yang dikongsi di Instagram

“Kami hidup dalam era penampilan supercar, di mana jutawan menggunakan objek automotif eksotik mereka untuk memikat penonton,” kata Matt Davis di Aktiviti Superstore

“Ia jelas berfungsi kerana, dalam masa tiga tahun yang lalu, Sebanyak 148 juta supercar yang popular telah diinstagram kan. ”

“Mungkin terdapat ramai peminat yang berdedikasi di luar sana tetapi hampir semua orang dapat menghargai sebuah supercar yang indah ketika mereka melihatnya,” tambahnya.

“Atas sebab ini, kami memutuskan untuk memetakan lokasi modal supercar supaya orang tahu di mana hendak pergi jika mereka mahu melihatnya.”

Dari segi jenama, Ferrari adalah yang paling popular dengan hampir 53 juta undian. Lamborghini di tempat kedua dengan 48.1 juta dan Porsche ketiga paling popular dengan 43.1 juta.

Dari segi tempat terbaik untuk mencari pengeluar yang berbeza, London diisytiharkan sebagai tempat terbaik untuk mengesan Aston Martins, Bugatti, Ferrari, Lamborghini dan Pagani.

Manakala Moscow adalah hotspot untuk Bentley dan Porsche. Terdapat beberapa keputusan yang agak mengejutkan – Los Angeles adalah tempat nombor satu untuk melihat McLaren, dan Guadalajara adalah lokasi nombor satu dunia untuk mengesan Koenigsegg dan kedua untuk melihat Pagani.

 

Google ads
Back to top button