Buletin

RIDER FOODPANDA HANTAR MAKANAN BERSAMA ANAK JADI VIRAL

Kecekalan seorang rider sebuah syarikat penghantaran makanan popular yang mengendong anak kecilnya ketika menghantar makanan di Perumahan Pegawai Kanan Polis, Sungai Dua di Georgetown, Pulau Pinang mendapat perhatian ribuan netizen.

Bapa kepada seorang kanak-kanak lelaki dipercayai berusia setahun itu mula viral apabila gambar mereka dikongsi seorang pengguna Facebook dengan nama Rohayu Mohd. Rodzi tiga hari lalu.

Dua keping gambar dan kisah mereka yang dimuat naik wanita itu telah mendapat kira-kira 7,600 perkongsian, 5,400 pelbagai reaksi dan 1,000 komen daripada pengguna laman sosial itu.

“Allahuakbar sedihnya. Saya turun dari keta (kereta) terus p (pergi) dkt (dekat) si bapa dan anak, waktu ni panas terik anak berpeluh kepanasan, anak tak dak (tiada) siapa jaga , nak hantar pengasuh nak kena bayar, anak diam ja dia dah (sudah) paham bapa dia tengah keja cari duit.

“Dalam raga ada botol susu kosong .Warga Penang kalau nampak bapa dan anak ini bantu la apa yang patut , kalau tak mampu bagi bantuan cukup la sekadar doa kalian untuk mereka selamat ketika menunggang motor menghantar pesanan pelanggan,” katanya di laman Facebook.

Menerusi perkongsian tersebut, rata-rata netizen turut meluahkan perasan sedih dan simpati dengan nasib yang menimpa lelaki terbabit dan turut mendoakan kesejahteraan serta keselamatan dua beranak itu.

Kosmo! difahamkan, kisah kehidupan rider berkenaan telah mendapat perhatian ramai masyarakat termasuk yang menyumbang barangan keperluan makanan dan bantuan berupa wang. – K! ONLINE

Google ads
Back to top button