Buletin

BERBULU PUNYA PASAL. BMW X1 JADI LORI SAMPAH

Bila dah berbulu sangat, macam-macam hal boleh berlaku.

Ini yang berlaku kepada pemilik BMW X1 apabila terlalu bengang dengan perkhidmatan yang diberikan sebuah bilik pameran kereta apabila menjadikan jentera miliknya sebagai lori sampah di bandar Ranchi, India baru-baru ini, lapor laman berita CarToq.

Menurut lelaki tersebut yang hanya dikenali sebagai Srivastava, dia berbuat demikian selepas wakil jualan kenderaan tersebut enggan menggantikan tayar kenderaannya yang pecah, malah mencadangkan supaya menggunakan tayar ganti sementara.

Srivastava berkata, akibat menggunakan tayar ganti sementara, SUV jenis BMW X1 yang baru dibelinya beberapa bulan lalu itu mengalami kerosakan pada bahagian gandar.

“Disebabkan menggunakan tayar ganti, saya terpaksa menuntut wang insuran untuk membaiki bahagian gandar yang rosak itu.

“Selepas itu saya membuat keputusan untuk menjadikan kereta saya ini sebagai kenderaan pengangkut sampah bagi menunjukkan rasa tidak puas hati dan marah kerana sikap tidak profesional pekerja bilik pameran berkenaan,” katanya.

Sebuah video yang dimuat naik di laman YouTube menunjukkan dia memasukkan sampah di tepi jalan ke bahagian but belakang keretanya yang dibelinya dengan harga 9 juta rupee (RM495,273) itu.

“Saya akan mengajak pemilik kereta BMW lain yang mengalami masalah seperti ini untuk turut serta melakukan perkara sama.

“Saya juga akan membuat aduan terhadap pemilik dan pekerja bilik pameran itu,” ujarnya. – Kosmo!

Google ads
Back to top button