Iklan Pilihan

#IKLANPILIHAN: KENAPA CONVERT MYVI KALAU BOLEH BELI PASSO ORI?

Scene “permainan” kereta Perodua Myvi ada kelompoknya yang tersendiri. Komuniti JDM ini biasanya datang dari dunia K-Car lama seperti Kancil, Kelisa, Kenari dan Viva.

Myvi adalah kereta terakhir yang boleh disalin terus dengan peralatan dari Jepun kerana kebanyakan model awal Perodua ialah model rebadge Daihatsu dengan perubahan yang minimum.

Generasi pertama Myvi juga meriah dengan trend convert Passo/Racy. Pada hari ini, harga komponen Passo/Racy/Boon juga agak munasabah kerana ia sudah banyak dibawa masuk.

Itu cerita Myvi generasi pertama, Myvi generasi kedua (lagi Best) pula sedikit berbeza kerana versi Myvi dibuat agak lain. Tidak boleh terus plug & play dengan barang-barang passo Hana. Ia perlukan modifikasi kerangka, terutamanya bahagian belakang dan apa yang susah ialah bila berjumpa abang yang buat sekatan jalan pakai uniform warna biru tu.

Jadi nak buat macamana?

Jika Wira ada Lancer (Jepun) yang boleh dibeli, Myvi ada Passo Hana. Tak banyak model ni yang dibawa masuk dan yang terbaru diimport masuk oleh Go Daddy Motorsport.

Ada dua unit dan kami difahamkan satu (silver) sudah dijual. Yang tinggal unit warna ungu dan ada berita baik nya juga.

Ini kereta yang boleh dibuat pinjaman.

Ya. ia lebih mahal dari sebuah Myvi paling baru tapi kalau kau nak rasa lain daripada yang lain, bawak ni dan boleh berjalan kemana sahaja dengan riang gembira. Nak convert roket pun gerannya masih Toyota.

…………………………………………………..

Toyota Passo Hana

Silver SOLD!
Purple AVAILABLE!

RM88,000 on the road
Bulanan:- RM907
Interest: 2.5% ++

Benda boleh beli ori, buat apa convert 😁

Untuk makluman, ini adalah unit terakhir yang boleh diimport. Selepas ini tiada lagi Toyota Passo yang dibenarkan import.

Dengan pantas!

Zai +60173131893
Aidil +60133608979
DK +60162331484

GALERI

GALERI

Google ads
Back to top button