Buletin

TUNEBOSS SERTAI KEMPEN TOPI KELEDAR UNTUK KANAK2. INI BAGUS!

FSR Technology, syarikat yang menghasilkan ECU motosikal Tuneboss, baru-baru ini memberikan sumbangan sebanyak RM5000 kepada Kempen HelmetOn oleh MyPerintis dan BFM Radio.

Majlis penyampaian ‘Mock cheque” diadakan di pejabat radio BFM di Menara Ken TTDI antara Farhan Ali dari Teknologi FSR kepada Dato Lawrance Low dari MyPerintis pada 20 November 2019.

“Ia adalah satu cara bagi kita untuk memberikan kembali kepada komuniti yang membantu kita berkembang dan kempen ini membolehkan kita menjadi sebahagian daripada penyelesaian dan bantuan kepada mereka yang memerlukannya, kata Farhan, CEO FSR Technology.

Pada bulan Mac 2019, MyPerintis, bersama Kementerian Pelajaran Malaysia melancarkan kempen helmet dan keselamatan jalan raya yang dipanggil Program Pilot Adiwira Topi Keledar.

Malalui Kempen itu, NyPerintis mengedarkan 1,500 topi keledar kanak-kanak ke 30 sekolah rendah di Kota Bharu, Johor Bharu dan Lembah Klang, dan mendidik lebih 27,000 kanak-kanak mengenai pentingnya penggunaan topi keledar dan keselamatan jalan raya.

Berikutan program perintis yang berjaya, inisiatif ini telah diperbaharui dengan sokongan BFM89.9 dengan harapan dapat mencapai lebih daripada 200,000 kanak-kanak di 200 buah sekolah di seluruh negara dan melengkapkan sekurang-kurangnya 50,000 kanak-kanak dengan topi keledar bersaiz yang betul.

Kempen HelmetOn membeli topi keledar motosikal kanak-kanak pada harga RM50 setiap satu dari derma yang diterima dan diberikan kepada kanak-kanak yang memerlukannya.

Statistik dari Institut Penyelidikan Keselamatan Jalan Raya Malaysia menunjukkan bahawa hanya 15% kanak-kanak Malaysia memakai alat keselamatan ketika dibonceng dalam perjalanan ke sekolah.

Google ads
Back to top button