Buletin

KELUARGA BARU GOODYEAR EAGLE F1 SUDAH TIBA!

Goodyear Malaysia baru-baru ini melancarkan tambahan terbaru kepada keluarga Eagle F1, SuperSport RS, SuperSport R, SuperSport, Asymmetric 5 dan Asymmetric 3 SUV.

Pelancaran ini di Malaysia dibuat selepas Goodyear menaja tiga pasukan dalam World Endurance Championship (dikenali sebagai Le Mans), iaitu Jota Sport, Jackie Chan DC Racing dan High Class Racing.

Alex Ng, Pengarah Urusan Goodyear Malaysia berkata: “Perlumbaan adalah DNA kami. Selama bertahun-tahun, Goodyear telah terlibat dalam banyak perlumbaan seperti NASCAR, Le Mans dan British Touring Car Championship, oleh itu, adalah tidak dapat dielakkan bahawa kita akan hadirkan diri kita dengan aktiviti berkelajuan tinggi.

“Kami akan terus berinovasi untuk membawa teknologi canggih dan ciri yang berbeza kepada tayar kami. Aspek yang paling penting menerusi sukan motormembolehkan menguji keupayaan dan had kami supaya akhirnya dapat pemindahan teknologi dan menggunakan pengalaman pembangunan dari trek ke jalan raya. ”

Sebagai sebahagian daripada pelancaran rasmi keluarga Eagle F1, Goodyear Malaysia baru-baru ini mengumumkan dua tayar tambahan, Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 dan Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV.

Sebagai tambahan kepada siri ini, Goodyear memperkenalkan tayar baru pada tahun 2020.

TERBANG DENGAN EAGLE…

Direka untuk keselesaan, kawalan yang unggul dalam keadaan jalan basah, Eagle F1 SuperSport telah dibangunkan untuk cengkaman dan pengendalian yang lebih baik di jalan raya.

Direka dengan penggunaan sebatian berbentuk U yang inovatif, Eagle F1 SuperSport Series mempunyai zon kuasa khusus yang mewujudkan poket kawalan untuk pengendalian basah dan kering yang unggul.

Tayar ini juga mempunyai benang pelindung ubah bentuk yang membantu dalam mengekalkan bentuknya, membolehkan pemeliharaan tapak yang lebih baik untuk kestabilan kelajuan tinggi.

Untuk meningkatkan cengkaman semasa di selekoh, Goodyear menggunakan corak luar tertutup, yang membolehkan bergerak lebih lincah. Selain itu, ia juga mempunyai rekabentuk pintasas yang lebih baik yang meningkatkan pengendalian dan kestabilan.

Memfokuskan pada keadaan basah, Eagle F1 Asimetris 5 pula menawarkan keselesaan. Reka bentuk benang khusus dan Teknologi Kompaun Kawalan Impulse, sebatian silika yang sangat halus, membolehkan tayar untuk menahan daya brek berkelajuan tinggi dan memendekkan jarak membrek.

Kompaun ini juga merupakan lanjutan Teknologi ActiveBraking Goodyear, yang membolehkan tayar sedikit mengembang apabila membrek dan lebih banyak cengkaman diberikan menggunakan dinding luar.

Di samping itu, Teknologi Power Cushion  menghasilkan hantaran kuasa yang tepat, yang menghasilkan pengendalian di jalan kering yang sangat baik.

Untuk kereta dan SUV yang lebih besar, Eagle F1 Asymmetric 3 SUV direkabentuk untuk menjadi lebih kukuh di samping memberi penggunaan bahan api yang lebih baik kerana rintangan yang rendah.

Ia juga mampu memendekkan jarak brek melalui Teknologi ActiveBraking dalam keadaan apa pun. Kompaun khusus yang dikenali sebagai kompaun Grip Booster meningkatkan ketegangan tayar dengan permukaan jalan, yang membolehkan pemanduan menjadi selesa.

Google ads
Back to top button