Buletin

TEMPAHAN VOLKSWAGEN ARTEON DIBUKA! RM290K-310K!

Volkswagen Passenger Cars Malaysia (VPCM) kini menerima pra-tempahan untuk Volkswagen Arteon BAHARU. Arteon R-Line yang diimport sepenuhnya dijangka berharga antara RM290,000 dan RM310,000 apabila ia dilancarkan tidak lama lagi.

Sedan premium ini adalah model utama Volkswagen dan menawarkan gabungan sempurna reka bentuk avant-garde dengan pengendalian dinamik.

Namanya adalah gambaran sebenar penampilannya. – ‘Art’ bermaksud fastback dengan garis badan harmoni dan beremosi, sementara ‘eon’ dirujuk sebagai model Volkswagen premium.

Arteon juga memenangi “Golden Steering Wheel 2017 “, salah satu penghargaan automotif paling berprestij di Eropah. Ia dibina untuk kelajuan, Arteon dikuasakan oleh enjin turbocharged TSI 2.0L yang dipasangkan dengan kotak gear shift shift (DSG) 7-kelajuan klac basah.

Output enjin menghasilkan 280PS dan tork 350Nm antara 5,100 hingga 6,500rpm dipindahkan melalui sistem pemacu semua roda 4MOTION.

Dilengkapi dengan Paparan Maklumat Aktif yang baru dengan paparan berwarna beresolusi tinggi (TFT), tetapan baru membolehkan penyesuaian dan paparan peta penuh.

Sistem infotainment Discover Pro yang baru dipadankan menerusi skrin 9.2 inci dilengkapi kawalan isyarat dan Wireless App-Connect (CarPlay, Android Auto dan MirrorLink).

Untuk kemudahan tambahan, kamera pandangan 360 darjah baru membolehkan pemandu melihat persekitaran kereta melalui empat kamera bersepadu yang diintegrasikan bersama.

Arteon juga dilengkapi dengan pakej styling R-Line dalaman dan luaran dan boleh didapati dalam lapan warna – Manganese Grey, Deep Black, Silver Reflex, Red Romance, Urano Grey, Kuning Kuning, Oryx White Pearl dan Silver Pyrite.

Arteon baru ini akan membuat penampilan awal di bilik pameran Volkswagen, dan rakyat Malaysia yang berminat dijemput untuk mendaftar di laman web Volkswagen untuk jemputan eksklusif.

Perincian lokasi adalah seperti berikut:

Dealer State Date
Volkswagen Juru Penang 24 – 25 July
Volkswagen Ipoh Perak 27 – 28 July
Volkswagen Kuantan Kuantan 2- 3 August
Volkswagen Skudai Johor 8 – 9 August
Volkswagen Tebrau Johor 11 – 12 August
Volkswagen BatuPahat Johor 16 – 17 August
Volkswagen Melaka Melaka 24 – 25 August
Volkswagen Semenyih Selangor 6 -7 September
Volkswagen Balakong Selangor 14 – 15 September
Volkswagen Klang Selangor 21 – 22 September
Volkswagen Sg Besi Kuala Lumpur 28 – 29 September
Volkswagen TTDI Kuala Lumpur 5 – 6 October
Volkswagen Glenmarie Selangor 12 – 13 October
Volkswagen Gombak Kuala Lumpur 18 – 19 October
Volkswagen Puchong Selangor 26 – 27 October
Google ads
Back to top button