Buletin

MAZDA MX-5 MENANG ANUGERAH KERETA SPORT TERPAKAI TERBAIK DI UK

Sejak pelancaran di UK pada 2015, Mazda MX-5 generasi semasa telah memenangi banyak anugerah dan ia telah menambah lagi koleksi trofi dalam kabinet  yang sedia penuh dengan dinobatkan sebagai Used Sports Car of the Year 2023 di 2023 Car Dealer Used Car Awards.

Sejak 2012, Car Dealer Used Car Awards ini telah memberi penghormatan kepada yang terbaik daripada yang terbaik dalam industri kereta terpakai. Dengan menonjolkan kereta, pengedar dan pengeluar terbaik selama lebih sedekad, Mazda telah memenangi pelbagai anugerah di anugerah tahunan itu. Setelah memenangi keseluruhan gelaran Kereta Terpakai Terbaik dengan Mazda CX-5 tahun lepas, tahun ini Car Dealer Magazine telah memberi penghormatan kepada Mazda MX-5 pula sebagai pemenangnya.

Program Kereta Terpakai yang Diluluskan Mazda memastikan semua kenderaan terpakai yang dijual oleh rangkaian pengedar disertakan dengan waranti perbatuan tanpa had selama 12 bulan, perlindungan MOT sehingga £750 dan pemeriksaan berbilang mata Mazda. Setiap kereta yang dijual dalam skim ini akan mempunyai sekurang-kurangnya enam bulan MOT dan tidak memerlukan perkhidmatan selama sekurang-kurangnya enam bulan dari tempat jualan. Purata tahun menyaksikan 12,500 kereta dijual daripada skim Mazda Approved Used, dengan pilihan paling popular ialah Mazda2.   

Mengulas mengenai kemenangan kerata Mazda MX-5 ini, James Baggot, selaku Ketua Pengarang Car Dealer Magazine, berkata: “S          elama lebih tiga dekad Mazda MX-5 telah menjadi kereta sukan yang muktamad. Yang lain mungkin mempunyai lebih kuasa dan lencana posher pada hidung mereka, tetapi MX-5 adalah intipati kereta sukan moden. Tersedia sebagai tradisi atap bumbung lembut atau atasan keras yang boleh lipat praktikal, ia sangat menyeronokkan untuk dipandu, murah untuk dijalankan dan merupakan kereta terpakai yang sangat popular”.

Pilihan terbaik untuk peminat yang mencari kereta sport yang menyeronokkan, mampu milik dan direka dengan cantik, Mazda MX-5 adalah jawapannya terus menjadi sangat popular di pasaran kereta terpakai. Sejak pelancaran kereta generasi keempat pada 2015 lebih daripada 24,000 telah dijual di UK, jadi terdapat banyak pilihan dalam kedua-dua gaya badan Roadster dan RF, ditambah pula apabila anda mengambil kira 10 model edisi khas yang dijual sejak 2015, terdapat banyak peluang untuk memiliki MX-5 yang unik.

Mengulas mengenai anugerah yang diterima oleh Mazda MX-5, Pengarah Urusan Mazda Motors UK, Jeremy Thomson berkata: “Sementara anugerah ini mengiktiraf populariti berterusan MX-5 dalam pasaran terpakai, saya sangat teruja bahawa pada musim bunga tahun depan pengedar kami di seluruh UK akan menyaksikan ketibaan Mazda MX-5 2024 yang dikemas kini, membuktikan bahawa, kereta sport ikonik ini terus berkembang dan mengekalkan tempatnya sebagai ikon jenama kami.”

BACA : MAZDA MX-5 MIATA NC, HABISKAN LITAR NURBURGRING DALAM MASA KURANG 8 MINIT

BACA : MAZDA MX-5 MIATA VERSI FACELIFT DIKESAN, ADA PERUBAHAN KECIL SAHAJA

Google ads

B K

Back to top button