Buletin

MODENAS RAI ANAK TAHFIZ SEMPENA HARI MOTOSIKAL SEDUNIA

Bersempena dengan Hari Motosikal Dunia tahun ini, Modenas pada Sabtu lalu telah menganjurkan konvoi bikers dari Shah Alam ke Tanjung Malim.

Aktiviti ini menggabungkan kerja komuniti, yang melibatkan lebih daripada 100 pemilik motosikal MODENAS.

Ia dianjurkan sebagai sebahagian daripada program Tanggungjawab Korporat (CSR) MODENAS, yang melibatkan penyertaan para penunggang dari Kelab Modenas Pulsar (MPOC), Dominar 400 Club Malaysia (D4CM) dan Modenas Elegan Downtown (MEDT).

Konvoi ini bermula dari Ibu Pejabat Modenas di EON Glenmarie, Shah Alam dan berakhir di Pusat Tahfiz Ulum Tambah Din di Tanjung Malim, Perak.

Pusat Tahfiz Ulum Tambah Din ditubuhkan pada 17 Januari 2015, dan hari ini menempatkan 62 pelajar yang berumur dari 9 hingga 19 tahun.

Ketibaan konvoi disambut oleh pengasasnya, Mudir Ustaz Aziz Mat Arof yang memberi taklimat kepada kumpulan konvoi sebelum dibahagikan kepada beberapa kumpulan untuk menjalankan pelbagai tugas.

Antara aktiviti yang dilakukan oleh rider termasuklah pembersihan surau dan kemudahan lain, dan mengecat dewan utama.

Bikers juga mengambil kesempatan untuk bertemu dan bergaul dengan anak-anak dan pentadbir dari pusat tahfiz tersebut.

Ketua Pegawai Eksekutif MODENAS, Roslan Roskan berkata bahawa ia sentiasa menjadi matlamat syarikat untuk menganjurkan acara yang melibatkan pelanggan dan masyarakat melalui pelbagai tanggungjawab korporat dan inisiatif penglibatan awam.

Aktiviti hari itu berakhir dengan makan tengah hari, sebelum konvoi kembali ke Kuala Lumpur.

Google ads
Back to top button