Buletin

HONDA BUKA CAWANGAN KE 12 DI JOHOR, KE 97 DI SELURUH MALAYSIA!

Honda Malaysia Sdn. Bhd. (Honda Malaysia) hari ini secara rasmi melancarkan Honda 3S Center terbaru yang terletak di Pasir Gudang, Johor yang dikendalikan oleh Yong Ming Motor Sdn. Bhd. (Yong Ming Motor).

Dengan pembukaan ini, Honda Malaysia mempunyai 97 pengedar di seluruh negara dengan 12 di Johor hingga kini untuk menyediakan akses yang lebih mudah dan kemudahan kepada pelanggan.

Yong Ming Motor melabur sejumlah RM18.5 juta ke atas pembinaan seluas 77,000 kaki persegi di Pasir Gudang yang dilengkapi kemudahan dan peralatan terkini. Bangunan 4 tingkat ini menempatkan 14 ruang, terdiri daripada 9 Ruang Perkhidmatan, 3 Bahagian Pembaikan Umum dan 2 Perkhidmatan tayar yang boleh menampung sehingga 30 kereta setiap hari.

Selain itu, Honda baru 3S Center mempunyai ruang istirehat  yang kondusif dan selesa terutama untuk pelanggan untuk berehat. Terdapat juga makanan dan minuman percuma untuk pelanggan, Ruang kanak-kanak dan bilik solat untuk umat Islam sambil mereka menunggu kereta mereka akan diservis.

Yong Ming Motor mempunyai hubungan yang mantap dengan Honda selama lebih dari 48 tahun dan pembukaan Honda 3S Center baru ini di Pasir Gudang adalah yang kedua. Pengedar Ming Motor Honda dibuka di Skudai merupakan yang pertama, di mana mereka telah mengekalkan perkhidmatan berkualiti tinggi dan servis selepas jualan yang membolehkan mereka secara konsisten muncul sebagai top dealer.

Pengarah Urusan dan Ketua Pegawai Eksekutif Honda Malaysia, Encik Toichi Ishiyama berkata, “Dengan kepuasan pelanggan menjadi keutamaan, sangat penting untuk Honda Malaysia dan rakan niaga kami untuk bekerjasama rapat untuk melayani kehendak pelanggan dengan lebih baik.

Ini hanya boleh dicapai dengan sokongan yang kuat dari rakan kongsi kami seperti Yong Ming Motor. Kami percaya pengembangan di Johor akan memberikan lebih banyak kemudahan kepada para pelanggan kami, terutamanya di Pasir Gudang. Pelanggan akan dapat menikmati perkhidmatan berkualiti tinggi dan aktiviti selepas jualan yang lebih baik.

Pengarah Yong Ming Motor, Encik Kenneth Cheng berkata, “Kami berterima kasih atas peluang yang diberikan oleh Honda Malaysia untuk mengembangkan perniagaan kami di kawasan ini. Pelanggan kawasan ini terpaksa melakukan perjalanan jauh untuk melihat model terbaru atau untuk menyelenggara kereta mereka tetapi dengan pusat baru kami memberi mereka pengalaman pemilikan kenderaan Honda yang terbaik di mana mereka berada.

Pembukaan baru Yong Ming Motor Honda 3S Center di Pasir Gudang adalah tepat pada masanya untuk menyokong peningkatan pelanggan. Berdasarkan rekod, aktiviti perkhidmatan meningkat 51% dalam tempoh lima tahun yang lalu.

Dari Januari hingga November 2018, wilayah selatan mencatatkan lebih daripada 235,000 perkhidmatan penyelenggaraan, peningkatan sebanyak 13% berbanding tempoh yang sama tahun lepas.

Dari segi prestasi jualan mengikut wilayah, bahagian Selatan merupakan penyumbang kedua tertinggi dengan lebih daripada 17,000 unit yang dijual dari Januari hingga Oktober 2018, meningkat sebanyak 2% dibandingkan untuk tempoh yang sama pada tahun 2017.

Pencapaian ini sebahagian besarnya dari negeri Johor yang merupakan penyumbang tertinggi di wilayah selatan, menyumbang lebih daripada 12,000 unit yang dijual. Model City mendahului carta sebagai model terlaris di wilayah selatan.

Model ini menyumbang 24% jumlah jualan wilayah selatan diikuti oleh Civic dan CR-V yang menyumbang 11% dan 9% kepada unit jualan serantau dalam tempoh ini.

Untuk membuat temujanji atau untuk mengetahui lebih lanjut tentang perkhidmatan dan kemudahan, pelanggan boleh hubungi Yong Ming Motor (Pusat Honda 3S) di 07-255 8888 atau terus ke alamat di PTD 209607, Jalan

Bandar, Pusat Perniagaan II, 81700, Pasir Gudang, Johor atau log masuk ke www.honda.com.my untuk maklumat lebih lanjut.

Google ads
Back to top button