Buletin

ISUZU BUKA ISC DI SHAH ALAM – BEROPERASI SEPENUHNYA Q3 2017

Dalam usaha menawarkan tahap perkhidmatan selepas jualan yang komprehensif, efisien dan profesional kepada jumlah pelanggan yang kian bertambah, Isuzu Malaysia telah membuka sebuah kemudahan selepas jualan utamanya di Shah Alam, Selangor. 

Dioperasi dengan kerjasama Automotive Corporation Malaysia (ACM), anak syarikat DRB-Hicom Bhd, Isuzu Service Center (ISC) akan diuruskan oleh pasukan teknikal warga Jepun dari Isuzu Motors Limited, Jepun dan disokong oleh juruteknik-juruteknik yang memiliki sijil i-MEC Isuzu.

Kemudahan itu juga menempatkan Pusat Teknikal Isuzu di mana mekanik-mekanik pelatih dilatih. Ia dibuka secara rasmi oleh Pengerusi Isuzu Motors Limited, Susumu Hosoi dan Pengarah Urusan Kumpulan DRB-Hicom, Dato’ Sri Syed Faisal Albar Syed Ali Rethza Albar.

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif Isuzu Malaysia, Kenji Matsuoka, Isuzu Service Center (ISC) menyediakan platform buat Isuzu merealisasikan objektif korporatnya untuk meningkatkan hubungan dengan para pelanggan. Ini dapat dilaksanakan  dengan cara memenuhi keperluan pemilikan mereka sepenuhnya.

“Dengan lebih 10,000 kenderaan baharu Isuzu didaftarkan setiap tahun di Malaysia, kami berharap agar ISC mampu menawarkan sokongan  tambahan kepada rangkaian pengedar kami serta jumlah pelanggan yang kian meningkat dengan perkhidmatan selepas jualan yang efisien dan teliti,” kata Matsuoka.

Menerusi kedudukan strategik ISC yang terletak di wilayah tengah, hampir dengan rangkaian lebuh raya utama, pusat logistik dan pelabuhan penting negara, kemudahan itu sememangnya sesuai untuk memberi perkhidmatan kepada trak-trak jarak jauh.

Salah satu objektif utama ISC adalah untuk menyediakan proses pembaikan yang lebih pantas, seterusnya dapat memendekkan tempoh kenderaan tidak dapat beroperasi. Ini dapat dilakukan melalui tenaga kerja yang cekap, alat ganti yang tersedia dan kemudahan komprehensif dengan 16 ruang penyelenggaraan.

Kemudahan seluas 2 ekar yang akan disiap dan dilengkapkan sepenuhnya menjelang suku ketiga 2017 itu akan dilengkapi dengan pengangkat berkapasiti tinggi yang  mampu mengangkat trak tugas sederhana dan berat.

Ia juga dilengkapi dengan alat ujian kalibrasi brek, alat pengukur emisi ekzos, mesin penjajaran tayar dan roda untuk memastikan kenderaan komersial itu bersedia sebelum pemeriksaan PUSPAKOM.

Kemudahan tersebut bakal dipasang dengan pelbagai peralatan diagnostik untuk tujuan ‘troubleshoot’ atau talaan rangkaian terbaharu kenderaan Isuzu yang dilengkapi enjin ‘commonrail’ yang berkuasa tinggi dan efisien.

BACA: SELAMAT ULANG TAHUN KE-100 ISUZU MOTORS

Isuzu Service Center dibuka mulai Isnin hingga Jumaat dari 8:30 pagi hingga 5:30 petang dan dari 8:30 pagi hingga 5:00 petang pada hari Sabtu. Kemudahan itu turut menampatkan servis Isuzu Dr. Mobile 24 jam yang boleh dihubungi menerusi talian hotline Dr. Mobile: 1-800-88-8000.

Google ads
Back to top button