Buletin

JIANGLING FORD PERKENALKAN JMC TRANSIT. 2.0L TURBO, HARGA MASIH RAHSIA

Jiangling Ford baru-baru ini melancarkan Ford Transit/Tourneo Custom 2024 versi facelift, digelar sebagai JMC Transit, walaupun model serba baharu telah pun diperkenalkan di Eropah.

JMC Transit untuk pasaran China itu adalah berdasarkan varian Ford Transit Custom generasi pertama dan mempunyai sembilan tempat duduk yang cukup luas. Bahagian luar telah dikemas kini seperti Transit Custom EU, selaras dengan reka bentuk terkini Ford.

Melihat lebih terperinci, gril besar dipadankan dengan lampu hadapan LED yang lebih nipis dan agresif. Potongan trim berwarna terang memberikan kesan kepada bar LED lebar penuh.

Bampar yang direka bentuk semula membuatkannya lebih sporty, apatah lagi apabila ditambah dengan kemasan krom, sama seperti produk Ford lain di China. Bahagian belakang juga dikemas kini dengan lampu LED yang dipasang secara menegak.

Perubahan dalaman juga agak ketara, terutama papan pemuka yang direka semula sepenuhnya. Ia juga akan didatangkan dengan dwi-skrin 12.3 inci.

Walau bagaimanapun, model ini tidak mendapat kemasan mewah Ford Transit Custom 2024 yang khusus untuk pasaran Kesatuan Eropah di mana ia boleh berubah menjadi meja.

Tetapi JMC Transit mendapat manfaat daripada teknologi baharu termasuklah 13 sistem ADAS yang membenarkan pemanduan autonomi Tahap 2, pencahayaan ambien 64 warna, ciri kawalan jauh, kawalan suara, navigasi Baidu dan kamera undur.

JMC Transit dikuasakan oleh enjin 2.0 liter pengecas turbo diesel atau petrol yang dipadankan dengan kotak gear automatik sembilan kelajuan, selain pilihan transmisi manual lima kelajuan.

Sebagai perbandingan, Ford Transit Custom EU-Spec 2024 serba baharu juga ditawarkan dalam bentuk elektrik sepenuhnya bersama pilihan diesel dan petrol. Untuk harga, setakat ini tiada pendedahan rasmi telah dibuat oleh Jiangling Ford.

GALERI:

Google ads
Back to top button