Advertorial

KENAPA RAMAI RAKYAT MALAYSIA MEMILIH CARSOME UNTUK JUAL BELI KERETA

Sejak ditubuhkan CARSOME telah merevolusikan cara pembelian dan penjualan kereta terpakai secara dalam talian dan ini menarik minat rakyat Malaysia. Bagi mereka yang kurang berpengalaman, cabaran yang dihadapi oleh konsumer adalah untuk mendapatkan kereta idaman. Mereka risau ditipu, menerima kereta dengan kualiti yang tidak sepadan harga, urusan pinjaman, kertas kerja dan kekurangan maklumat.

CARSOME bukanlah satu-satunya saluran untuk membeli dan menjual kereta terpakai atas talian tapi rakyat Malaysia telah memilih CARSOME. 

Kenapa perlu membeli kereta melalui CARSOME? Ini kerana semua kereta yang dijual melalui CARSOME memang dijamin kualitinya. Harus tahu bahawa kereta yang dijual melalui CARSOME perlu melalui proses pemeriksaan 175-titik dan proses pemilihan yang teliti.

Ia sangat penting bagi memastikan kereta yang dipilih bebas dari sebarang kemalangan jalan raya yang serius serta kerosakan akibat kebakaran dan banjir. Jadi pelanggan CARSOME tidak perlu risau tentang kualiti kereta atau perlu sediakan bajet untuk membaikpulih selepas pembelian.

Satu lagi kelebihan CARSOME ialah harganya yang tetap dan tidak mempunyai sebarang caj tersembunyi. 

Bukan itu sahaja, harga yang ditawarkan juga merangkumi waranti 1-tahun, yuran pertukaran hak milik, pemeriksaan Puspakom, yuran pemprosesan pinjaman dan cukai jalan. Semua mereka yang uruskan, di mana lagi nak dapat servis macam ni?

Perlindungan waranti 1-tahun melibatkan bahagian enjin, kotak gear dan sistem penyaman udara kereta. Malah jika terdapat sebarang masalah pula, ada jaminan pemulangan kembali wang anda dalam masa lima hari. Ya, lima hari sahaja tuan-tuan.

Satu lagi kelebihan menggunakan CARSOME adalah tempoh penyerahan yang cepat. Pembelian kereta baharu sememangnya memakan masa apatah lagi jika anda berada dalam senarai menunggu. Jauh berbeza dengan CARSOME kerana anda bakal menerima kendaraan pilihan anda dalam masa satu minggu sahaja.

Bukan itu sahaja, proses penjualan ataupun proses trade-in kereta lama adalah sangat boleh dipercayai dan sentiasa berlangsung dalam keadaan lancar. Menurut data dalaman CARSOME sejak tahun 2018 hingga 23 Mei 2023, seramai 323,869 orang pelanggan telah memilih CARSOME untuk proses jual beli kereta mereka.

Antara keistimewaan yang ditawarkan oleh CARSOME: 

1. Pemeriksaan Profesional Oleh Pakar

Setiap inci kereta anda akan diperiksa oleh pemeriksa CARSOME. Kami memeriksa 175-titik untuk memastikan kami boleh memberikan harga yang terbaik kepada anda.

2. Tiada Bebanan Kertas Kerja. Kami Buat Semuanya Untuk Anda!

Kalau nak jual kereta, kena sediakan dokumen itu ini kan? Kalau anda jual dengan CARSOME, tak payah susah-susah. Kami akan uruskan semuanya. Bawa kereta. Bawa diri. Lain-lain semua kami akan uruskan untuk anda.

3. Harga Tawaran Tinggi Untuk Kereta Anda!

Kalau anda jual kereta anda kepada CARSOME, kami akan memberikan harga yang tertinggi sesuai dengan harga pasaran semasa kereta yang ingin dijual. Walau bagaimanapun, harga yang ditawarkan adalah bergantung kepada keadaan kereta yang anda ingin jual.

4. Pembayaran Pantas dalam Masa 24 Jam

Kalau anda nak jual kereta kepada CARSOME, berapa lama anda akan dapat bayaran anda?

Tengok sahaja statistik di bawah yang menunjukkan bagaimana CARSOME telah menarik perhatian ramai rakyat Malaysia untuk menggunakan perkhidmatan mereka. Bukan dakwaan kosong tapi memang ada statistik okey.

1) 323,869 orang pilih CARSOME untuk jual beli kereta.

Sumber: Data pelanggan CARSOME terkumpul sejak 2018, setakat 23 Mei 2023.

2) 16,908 orang beli kereta dari CARSOME.

Sumber: Data pelanggan CARSOME terkumpul sejak 2020, setakat 23 Mei 2023

3) 5,365 orang mengesyorkan CARSOME di FB.

Sumber: Data pelanggan CARSOME terkumpul sejak 2018, setakat 23 Mei 2023.

CARSOME juga mempunyai stok kereta yang banyak jadi tidak ada masalah beratur terlalu lama (berbeza dengan kereta baharu).

Sebaik pembelian dibuat dan urusan jual beli diselesaikan, anda boleh memilih sama ada untuk mengambil sendiri di CARSOME Experience Center di seluruh negara ataupun meminta supaya kereta tersebut dihantar terus ke rumah.

Ini ada satu lagi berita baik. Jika anda membeli ataupun menjual kereta melalui CARSOME dari 15 Jun hingga 15 Ogos, anda berpeluang memenangi hadiah bernilai sehingga RM38,000. Apa yang perlu anda lakukan ialah menjual ataupun membeli kereta dan meninggalkan ulasan menerusi laman Facebook rasmi CARSOME, atau Google My Business.

Jadi tunggu apa lagi? Dapatkan kereta baharu ataupun jual kereta anda sempena kempen CARSOME Pilihanku ini dan jangan lupa sertai cabutan bertuah.

Untuk maklumat lanjut sila klik https://www.carsome.my/ms/beli-kereta-terpakai?utm_source=mekanika&utm_medium=advertorial&utm_campaign=my-b2c-ms-branding-carsomepilihanku&utm_content=advertorial&utm_term=buy_car untuk memulakan pandu uji ataupun muat turun aplikasi CARSOME https://news.carsome.com/mobile-app-download?utm_source=mekanika&utm_medium=advertorial&utm_campaign=my-b2c-ms-branding-carsomepilihanku&utm_content=advertorial&utm_term=download_app untuk pengalaman pembelian dan jualan secara mudah alih dan menyertai komuniti mengatakan ‘#CARSOMEpilihanku’

Google ads
Back to top button