Buletin

WAZE KINI TERDAPAT DALAM APLIKASI APPLE CAR PLAY

Waze, sebuah platform yang membawa bersama komuniti di dalam dan luar jalan raya, mengumumkan integrasi dengan Apple CarPlay untuk merealisasikan misinya untuk mengurangkan lalu lintas dan membuat pemanduan lebih selamat dan mudah untuk semua.

Sebagai salah satu aplikasi navigasi yang pertama di platform CarPlay, integrasi Waze akan membawa peluang kepada berjuta pengguna CarPlay untuk menggunakan ciri-ciri Waze dengan lancar, terus daripada peranti paparan dalam kereta mereka.

Para pemandu yang menggunakan CarPlay kini boleh memuat turun aplikasi Waze dan memandu ke tempat kegemaran mereka dengan lancar. Hanya dengan menyambungkan iPhone mereka ke sebuah sistem yang menyokong CarPlay menggunakan kabel USB atau sambungan tanpa wayar. Pemandu boleh mencari destinasi, memilih laluan kegemaran, melaporkan isu-isu trafik dan banyak lagi.

“Kami berasa teruja untuk membawa kuasa komuniti Waze terus ke dalam konsol kereta para pemandu yang menggunakan Apple CarPlay,” kata Jens Baron dari Strategi Platform Waze. “Ini membolehkan kami merealisasikan salah satu integrasi yang paling diminta para pengguna kami, dengan itu memberikan mereka peluang untuk menikmati faedah-faedah aplikasi Waze pada paparan Apple CarPlay yang lebih besar.”

Malaysia merupakan tuan rumah kepada kira-kira 5.9 juta pengguna aktif bulanan, dan kebanyakan daripada mereka menggunakan aplikasi Waze pada telefon pintar mereka. Dengan menawarkan pilihan untuk menggunakan Waze pada Apple CarPlay, para peminat Apple dan pengguna CarPlay di Malaysia kini boleh menggunakan aplikasi navigasi yang paling dipercayai dan disukai mereka dengan lebih mudah. Integrasi ini memastikan ciri-ciri Waze disesuaikan khas untuk sistem operasi dan antara muka pengguna CarPlay.

Dengan menggunakan Waze untuk CarPlay, para pemandu dapat menikmati pengalaman penuh Waze dengan mudah, termasuk:

  • Destinasi Kegemaran Rumah dan Kerja: KemudiNavigasi ke destinasi-destinasi yang telah diprogramkan ke dalam aplikasi Waze dengan mudah, semuanya dalam satu ketikan.

  • Aturkan semua perkara yang diperlukan para pemandu dalam sebuah skrin tontonan yang lengkap sebelum mereka memulakan perjalanan, termasuk keupayaan untuk menyemak laluan-laluan alternatif dan menyesuaikan tetapan bunyi dengan mudah.

  • Pelaporan: Ia kini lebih mudah untuk membantu para pemandu lain dengan menu pelaporan visual berbanding sebelum ini.

  • Makluman: Terima makluman visual dan audio untuk terus dimaklumkan sambil mengekalkan kedua-dua tangan pada roda stereng.

Google ads
Back to top button