Buletin

DUA MODEL EV UNTUK BENTLEY FIRST RESPONSE TEAM

Bentley Motors telah memulakan pembaharuan melalui armada First Response Team, dengan kehadiran dua model kenderaan elektrik sepenuhnya untuk mengendalikan aktiviti seharian seperti kecemasan perubatan dan acara luar kawasan di ibu pejabat Bentley yang terletak di di Crewe di United Kingdom. Dua model baharu tersebut adalah  Volkswagen ID.3 dan Volkswagen ID Cargo Buzz yang boleh dicaj melalui 107 titik pengecasan di tapak yang dikuasakan oleh lebih daripada 36,000 panel solar di tapak.

Peralihan kepada kenderaan elektrik bagi First Response Team, membuktikan bahawa Bentley menyokong komitmen untuk memenuhi sasaran alam sekitarnya selaras dengan strategi Beyond100 mereka. Manakala kenderaan baharu juga lebih senyap, meminimumkan pencemaran bunyi untuk kawasan sekitarnya.

Dari segi sudut teknikal, mereka juga diletakkan lebih baik untuk beroperasi dalam had kelajuan 10 mph yang ditetapkan di perkarangan ibu pejabat Bentley, sekali gus mengurangkan pencemaran terhadap alam sekitar.

Penampilan ID. Buzz mempunyai balut bahagian ke bahagian bawah badan dengan warna merah untuk dipadankan dengan ID.3 untuk memastikan penampilan kedua model ini  seragam. Sayap Bentley dan nombor kecemasan tapak juga telah ditambahkan pada kenderaan, serta siren dan palang lampu. Pada masa hadapan, ID.3 akan digunakan untuk keperluan kecemasan perubatan, acara luar lapangan dan tugas harian di lapangan. Dan ID. Cargo Buzz digunakan untuk membawa barangan keperluan dan peralatan kecemasan.

Ketibaan EV First Response Team baharu itu mengikut hala tuju yang ditetapkan oleh operasi Logistik syarikat, yang hanya menggunakan Kenderaan Elektrik Bateri (BEV), dan sejajar dengan strategi Bentley;  Beyond100 untuk menjadi neutral karbon menjelang 2030. Malah, penukaran kepada dua model baharu ini akan mengurangkan jumlah bahan api yang digunakan daripada 1261 liter dalam setahun kepada 0 liter.

Kawasan lapangan Crewe kini menggunakan 100 peratus tenaga boleh diperbaharui dan pada 2018 menjadi kilang automotif mewah pertama di UK yang diperakui neutral karbon oleh Carbon Trust. Inovasi mesra alam yang lain termasuk sistem kitar semula air di kedai cat, penanaman pokok tempatan dan pemasangan lebih daripada 36,000 panel solar di tapak. Syarikat itu menyasarkan untuk menjadikan Crewe sebagai ‘kilang positif iklim’ menjelang 2030, secara aktif mengurangkan pencemaran tahap karbon di atmosfera.

BACA : ASTON MARTIN JANA KENAIKAN PENDAPATAN LEBIH USD80 JUTA SEJAK DIPILIH SEBAGAI SAFETY CAR F1 – FUH MANTOPS

BACA : ASTON MARTIN & MERCEDES SEBAGAI SAFETY CAR BERSAMA UNTUK MUSIM 2021

Google ads

B K

Back to top button