Buletin

MIKE TYSON TIDAK AKAN DIDAKWA KES TUMBUK PENUMPANG KAPAL TERBANG

Bekas juara tinju heavyweight, Mike Tyson tidak akan dikenakan sebarang tuduhan jenayah kerana menumbuk seorang penumpang di dalam sebuah pesawat, kata seorang pendakwa raya di California.

Dalam kejadian pada 20 April lalu, Tyson menumbuk berulang kali seorang penumpang lelaki sehingga mengalami lebam dan mukanya berdarah.

Tyson yang dikenali sebagai Iron Mike pada mulanya mesra dengan penumpang dan rakannya ketika mereka menaiki penerbangan dari San Francisco ke Florida, Amerika Syarikat.

Bagaimanapun, dia bertindak memukul lelaki itu selepas penumpang tersebut tidak berhenti melakukan provokasi, kata laman web hiburan TMZ.

Seorang peguam Daerah San Mateo, Steve Wagstaffe memberitahu AFP bahawa tidak akan ada pertuduhan terhadap bekas petinju itu.

“Kami telah menyemak laporan polis Jabatan Polis San Francisco dan Pejabat Syerif Daerah San Mateo. Kami juga melihat pelbagai video yang dikumpulkan oleh penguat kuasa undang-undang yang diperoleh daripada penumpang kapal terbang itu.

“Keputusannya, kami tidak akan memfailkan sebarang pertuduhan terhadap Tyson berdasarkan keadaan sekitar konfrontasi itu,” katanya.

Pihak peguam telah meneliti kelakuan mangsa yang membawa kepada kejadian itu, interaksi antara Tyson dan mangsa serta permintaan daripada mereka supaya tiada pertuduhan difailkan dalam kes berkenaan. – Sinar Harian 

Google ads
Back to top button