Buletin

SELEPAS PAJERO SPORT, IGNIS PULA JADI PILIHAN SEBAGAI NAMA ANAK

Nampaknya trend meletak nama anak berdasarkan model kereta berterusan di Indonesia. Bermula dengan pasangan dari Pamulang, Kota Tangerang Selatan, Provinsi Banten menamakan anak lelaki keempat mereka sebagai Pajero Sport. Sedia maklum, Pajero Sport ialah model SUV keluaran Mitsubishi. 

Baru-baru ini, satu pasangan dari Bekasi, Indonesia pula menamakan anak mereka sebagai T. Ignis Saputra. Menurut bapanya, Sigit Adi Saputra dan isterinya, Yuli Rohayat, nama itu diinspirasi daripada model SUV urban, Suzuki Ignis. Ignis membawa maksud api.

Pemilihan nama itu diketahui umum apabila sekeping foto dikongsi oleh akaun Instagram Suzukibekasiid. Gambar itu menunjukkan Sigit tersenyum di samping anaknya.

“Selamat atas kelahiran Bayi Laki-laki yang diberi nama T.Ignis Saputra (Putra dari Sigit Adi Saputra dan Yuli Rohayati) pada tanggal 10 Juni 2017. Semoga bayi Ignis bisa menjadi anak soleh dan disenangi banyak orang seperti Suzuki Ignis,” tulisnya.

Sebaik sahaja mendapat tahu mengenai perkara itu, pengedar kenderaan jenama Suzuki di Indonesia, PT Suzuki Indomobil Sales (SIS) berharap anak tersebut bakal berbakti kepada nusa dan bangsa.

BACA: MITSUBISHI INDONESIA BERJAYA KESAN “PAJERO SPORT” DAN BERI HADIAH ISTIMEWA

“Kami sudah dapat mengesan pasangan tersebut. Tidak lah kami akan memberi sebuah Ignis, tetapi kami akan beri sesuatu sebagai tanda terima kasih. Perinciannya akan saya bagitahu nanti,” kata Pengarah Pemasaran 4W PT SIS, Donny Saputra berdasarkan kepada laporan detikOto

Google ads
Back to top button