Buletin

VW TIGUAN KINI DGN METER DAN LAMPU BELAKANG LED BAHARU. TIADA KENAIKAN HARGA

Bagi mengekalkan reputasinya sebagai SUV Eropah terbaik dalam segmennya, Volkswagen Malaysia hari ini mengumumkan penambahan ciri baru pada Tiguan 1.4 mereka.

Ia terdiri daripada kehadiran Active InFo Display yang menggabungkan fungsi dan ciri dalam paparan grafik 2D dan 3D untuk navigasi dan media. Kini terdapat tiga paparan skrin disesuaikan melalui infotainment dengan lebih daripada 30 pilihan gabungan.

Di bahagian luar, lampu belakang LED dikemaskini ke unit baru dengan grafik cahaya tersendiri. Lebih daripada faktor gaya, lampu belakang baru juga menggabungkan animasi brek yang meningkatkan tahap penglihatan untuk keselamatan.

Tiguan  akan kekal berharga RM 165,990 untuk varian Highline dan RM 175,990 untuk varian JOIN. Semua kereta Volkswagen datang dengan 3 tahun penyelenggaraan percuma, 5 tahun jaminan tanpa had dan 5 tahun bantuan tepi jalan.

Tiguan menggabungkan enjin suntikan 1.4TSI turbocharged dengan gearbox shift 6-speed (DSG) dengan mod sport  untuk memberikan kelebihan output 150PS dan tork 250Nm antara 1,500 hingga 3,500rpm.

Tiguan mempunyai ciri-ciri keselamatan seperti enam beg udara, Kawalan Kestabilan Elektronik (ESC), brek berbilang pelanggaran, Sistem Sambutan Kecurian Pintar (ICRS), Tempat Letak Kereta Elektronik (EPB) serta kawalan bukit.

Untuk keselesaan, Tiguan mempunyai Park Assist, Manuver Braking dan 3-Zon Climatronic. Untuk sambungan yang lengkap, Tiguan dilengkapi dengan App-Connect untuk akses mudah ke aplikasi menerusi 8-inci skrin sentuh infotainment melalui MirrorLink, Android Auto dan Carplay Apple.

Google ads
Back to top button