AdvertorialBuletin

6 SEBAB WANITA PERLU PILIH TOYOTA COROLLA DAN BUKAN SEDAN LAIN

Pada zaman moden ini, tanggungjawab seorang wanita tidak lagi terhad dengan duduk di dapur dan menjadi suri rumah semata-mata.

Wanita bukan sahaja kekal dengan peranan tradisional mereka dengan menjadi ibu kepada anak-anak. Malah turut memegang pelbagai jawatan dalam sektor ekonomi sama ada dalam kerajaan ataupun swasta

Jadi jika dibandingkan 30 atau 40 tahun lalu, adalah sangat biasa untuk melihat wanita memandu kenderaan pada masa sekarang. Tidak kurang juga yang bertugas sebagai pemandu lori, bas dan juruterbang.

Ini bukan sahaja memberikan kebebasan kepada wanita untuk bergerak, tetapi memudahkan mereka melaksanakan tanggungjawab pada keluarga, masyarakat dan negara. Jadi kami senaraikan ciri-ciri kenderaan moden yang sesuai untuk wanita pada hari ini.

1. Rekaan mesti lawa – sebagai individu yang mementingkan paras rupa, maka boleh dikatakan wanita cenderung untuk memilih rekaan yang bergaya, nampak mewah, futuristik dengan corak yang segar sama seperti Toyota Corolla

2. Jenama yang berkualiti – dengan gaya hidup yang bergerak pantas pada hari ini, pemilihan jenama kereta yang berkualiti adalah sangat penting. Anda tidak mahu terlepas mesyuarat, perlu menyiapkan tugasan dan perlu kembali ke rumah dari pejabat dengan segera. Adalah malang jika kereta anda tersadai akibat masalah kualiti yang remeh

3. Sokongan pusat servis – lebih malang lagi jika kereta bermasalah, anda sukar untuk mendapatkan bantuan teknikal dan khidmat servis dengan pantas disebabkan kurangnya sokongan dan liputan pusat servis. Dengan liputan pusat servis yang meluas, Toyota Corolla adalah pilihan terbaik untuk wanita

4. Selesa – memandu kadang-kala boleh menyebabkan wanita cepat rasa penat. Namun dengan teknologi chasis Toyota New Global Architecture (TNGA), perjalanan yang jauh tidak membuatkan badan terasa lesu. Malah Toyota Corolla boleh dipandu di jalan berliku dengan yakin dan selamat.

5. Selamat – chasis TNGA yang digunakan oleh Toyota Corolla lengkap dengan teknologi keselamtan aktif Toyota Safety Sense yang berupaya mengesan dan membantu mengelak kemalangan sebelum ia terjadi.

Pre-Collision System (PCS), Lane Departure Alert (LDA), Steering Assist, Lane Tracing Assist (LTA), Dynamic Radar Cruise Control (DRCC), Automatic High Beam (AHB) dan Blind Spot Monitoring (BSM) telah dipasang pada Toyota Corolla bagi menjadikan perjalanan lebih selamat.

6. Ketenangan fikiran – jadi, wanita hanya perlu fokus kepada tanggungjawab mereka pada keluarga dan kerjaya tanpa perlu memikirkan masalah lain berkaitan dengan kereta.

Lebih menarik lagi, selepas beberapa tahun menggunakan Toyota Corolla, mereka boleh menjualnya semula pada harga yang tinggi untuk menukar kereta dengan senang. Tidak perlu fikir untuk mencari duit lebih bagi menutup hutang kenderaan akibat susut nilai yang tinggi.

Tidak semua wanita perlukan sebuah kereta laju dengan kuasa kuda yang tinggi untuk pemanduan seharian.

Apa yang mereka perlukan ialah sebuah sedan yang selesa, mewah, jimat bahan api dan lengkap dengan pelbagai ciri keselamatan terkini. Maka, pilih sahaja Toyota Corolla kerana anda pasti tidak akan menyesal.

Google ads
Back to top button