Artikel PilihanBuletin

INSURANS HONDA TAWAR KETENANGAN FIKIRAN 100%

Selaras dengan misi Honda Malaysia untuk menawarkan nilai terbaik dan jaminan untuk perkhidmatan selepas jualan, syarikat itu menggalakkan semua pemilik Honda untuk mengambil Honda Insurance Plus (HiP).

Pelan insurans ini dirancang dengan matlamat untuk mencapai kesetiaan pemilikan seumur hidup dengan membina hubungan yang kekal dengan pelanggan.  Dibina pada slogan pelan insurans ‘Dibina oleh Honda. Dilindungi oleh Honda. Dibaiki oleh Honda. ‘, HiP menggariskan tiga pilar, iaitu Penyelamat, Pelindung dan Penjimatan untuk menyediakan liputan menyeluruh untuk kebajikan dan kelebihan pelanggan.

Apabila situasi yang tidak dijangka berlaku di jalan raya, pasukan penyelamat HiP akan bersedia 24 jam sehari, tujuh hari seminggu, untuk membantu para pelanggan. Pelanggan boleh menghubungi bantuan pada bila-bila masa dengan menghubungi talian bantuan kecemasan HiPup 24/7 di seluruh negara, 1-800-18-1177.

Semasa kecelakaan, kerosakan kereta atau banjir, perkhidmatan menunda kecemasan 24 jam akan dihantar untuk kereta Honda yang terjejas dan menghantarnya ke Body Authorized Body and Paint Center terdekat dalam radius perjalanan 450km untuk pemeriksaan dan pembaikan.

Pada masa yang sama, ahli HiP akan dimaklumkan secara berterusan untuk prosedur tuntutan. Pelan insurans ini juga menawarkan perkhidmatan pembaikan tepi jalan dengan upah bernilai sehingga RM200 percuma untuk setiap kes, misalnya jump-start, penggantian bateri, menukar pancit dan isi semula bahan api (tidak termasuk alat ganti).

Untuk memastikan perlindungan yang komprehensif bagi pelanggan, kereta Honda yang terlibat dalam kemalangan atau kerosakan akan dibawa ke pusat Badan dan Pusat Cat Honda dan diperiksa oleh pakar yang mematuhi standard Honda.

Sehingga kini, Honda Malaysia mempunyai 23  Honda Authorised Body and Paint Centr di seluruh negara yang menyediakan perkhidmatan berkualiti tinggi dengan juruteknik yang dilengkapi dengan peralatan dan peralatan terkini untuk memastikan kereta-kereta itu dikembalikan kepada pemilik dalam keadaan terbaik.

Di samping itu, semua penggantian badan dan bahagian adalah 100% tulen dan dilengkapi dengan jaminan enam bulan atau 10,000km jaminan perkhidmatan.

Pelanggan akan dapat mendapatkan kereta mereka dengan lebih cepat dan dengan kelulusan tuntutan yang lebih pantas, terutama untuk tuntutan pra-diluluskan di bawah RM20,000 yang dibaiki hanya di Pusat Autoriti dan Cat Honda.

Bertujuan untuk menyediakan perlindungan dan mengurangkan tekanan kewangan pelanggan, HiP dilengkapi dengan terma perlindungan tambahan penjimatan yang lebih baik pada kos penggantian.

Ahli HiP layak untuk mendapat perlindungan termasuk 100% bayaran untuk kecurian atau jumlah kerugian akibat kemalangan berdasarkan jumlah yang diinsuranskan. Tidak akan ada kos tersembunyi untuk penggantian bahagian-bahagian baru untuk kemalangan untuk kereta yang berusia sepuluh tahun serta 24 jam menunda kecemasan.

Dengan HiP yang komprehensif ini, para pelanggan Honda boleh berada di jalan raya dengan lebih tenang dan menikmati perkhidmatan tanpa kerumitan sekiranya berlaku kejadian yang tidak diduga.

Pelanggan sedia ada dan baru Honda boleh memohon atau memperbaharui HiP mereka di semua peniaga Honda yang layak.

Untuk maklumat lanjut tentang HiP, pelanggan boleh melawat mana-mana 98 wakil jualan Honda yang diberi kuasa di seluruh negara atau menghubungi 1-800-88-2020 atau log masuk ke www.honda.com.my untuk mendapatkan maklumat lanjut.

Google ads
Back to top button