Buletin

KINETA LANCAR APLIKASI ‘KINETA CHARGE’ UNTUK PENGGUNA EV

KINETA, anak syarikat milik Sime Darby Berhad, telah mengumumkan pelancaran aplikasi mudah alih ‘KINETA Charge’, yang mentakrifkan semula kemudahan pengecasan EV di Malaysia.

Ini menandakan satu lagi lonjakan ke hadapan dalam landskap kenderaan elektrik (EV), sejajar dengan misinya untuk menyediakan pengalaman pelanggan terbaik.

Dalam menjangkakan keperluan pengguna yang semakin berkembang, KINETA tetap berdedikasi untuk menyepadukan lebih banyak titik pengecasan di seluruh negara untuk kemudahan serta kebolehcapaian pengguna.

‘KINETA Charge’ akan mempamerkan lokasi kedua-dua pengecas AC dan DC di seluruh Malaysia, memastikan akses yang luas untuk semua pemandu EV.

Platform inovatif ini juga menyediakan pengalaman pengecasan EV yang lancar, mampan dan mengutamakan pengguna, mewujudkan penanda aras baharu untuk kecemerlangan di Malaysia.

Menurutnya, pilihan Pembayaran Fleksibel, termasuk e-dompet seperti GrabPay dan Touch ‘n Go, serta kad debit dan kredit bakal tersedia dalam masa terdekat.

Bagi pelanggan korporat, ‘KINETA Charge’ adalah yang pertama mempunyai inovatif modul Sistem Pengurusan Pengecasan (CMS).

Dengan modul CMS, pelanggan korporat ‘KINETA Charge’ boleh menyesuaikan imej pengecas mereka, menetapkan harga mengikut lokasi dan tempoh promosi untuk memberi ganjaran kepada pengguna dan membenarkan penjanaan tersuai.

Inisiatif ini menekankan komitmen teguh Kineta untuk terus menyampaikan penyelesaian yang komprehensif.

Aplikasi ‘KINETA Charge’ kini boleh dimuat turun di Apple App Store dan Google Play Store di Malaysia.

Google ads
Back to top button