Buletin

MG4 RAIH HASIL JUALAN YANG MEMBERANGSANGKAN SERTA DUA ANUGERAH DI UK

Tiada siapa yang menyangka bahawa model MG4 EV ini mampu selaku ini. Model hatchback EV ini telah terjual lebih daripada 20,000 unit pada 2023 sehingga kini, berupaya mencapai kejayaan pada bulan November, dan memperoleh dua lagi anugerah dalam proses itu.

Angka baharu tersebut telah pun diperolehi melalui Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT)  yang dikeluarkan setakat 5 Disember 2023 menunjukkan bahawa EV yang memenangi pelbagai anugerah itu menamatkan bulan ini sebagai kereta elektrik kedua terlaris pada November 2023, dengan 1,760 unit jualan.

Pun begitu, situasi terkini menyaksikan MG Motor UK menghadapi bulan yang mencabar untuk pasaran EV, yang mengalami penurunan jualan yang agak jarang berlaku berbanding jualan tahun lepas.

Jualan semua model EV keluaran MG mengatasi 2,000 unit pada bulan November, membentuk satu daripada sepuluh daripada semua EV yang dijual sepanjang bulan lalu.

Yang pasti populariti MG4 EV yang jelas untuk dilihat, MG Motor UK meraikan dua anugerah baharu untuk hatchback elektrik, yang mengukuhkan lagi nilai terbaiknya dan berbaloi dari segi mata wang.  Electrifying.com telah  memilih MG4 EV untuk dua daripada sebelas kategorinya – Salary Sacrifice Car of the Year dan juga Money Saving Electric Car of the Year.

Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Electrifying.com Ginny Buckley mengulas: “Kami tidak fikir terdapat kereta elektrik bernilai lebih baik yang dijual pada masa ini daripada MG4 dan ia adalah kereta yang memudahkan buat mereka yang ingin bertukar ke kereta elektrik buat kali pertama. Ia adalah hatchback tersendiri yang penuh dengan keseronokan pemanduan, terdapat ruang yang cukup untuk seisi keluarga, rangkaian yang mengagumkan dan pengecasan pantas – sementara kosnya lebih murah daripada pesaing model EV yang ada dan malah boleh mengalahkan model petrol dari segi harga.”

Guy Pigounakis, Pengarah Komersial MG Motor UK, berkata: “Kami gembira dengan prestasi MG4 EV tahun ini, dari segi jualan dan populariti. Pelanggan mengiktiraf nilai, kepraktisan, kecekapan dan gaya MG4, begitu juga dengan akhbar permotoran UK”.

“Dengan barisan produk yang luas – daripada model SE dengan, yang bernilai tinggi serta varian Long Range dan juga Extended Range, tidak lupa juga model XPOWER – kami percaya MG4 EV mempunyai salah satu rangkaian paling serba boleh dalam pasaran kereta elektrik. Pada masa ini, kelayakan keterjangkauan MG4 EV juga dipertingkatkan lagi dengan tawaran kewangan 0% untuk model SE dan Long Range”

MG4 EV kini telah memperoleh lebih daripada 30 kemenangan anugerah sejak penampilan sulungnya pada tahun lepas, termasuk sembilan gelaran Car of The Year yang mengagumkan.

BACA : MG4 EV DARI MG MOTOR, JARAK GERAK DARI 350KM – 452KM!

BACA : GILIRAN MG MOTOR PULA MASUK MENYERANG PASARAN INDONESIA

Google ads

B K

Back to top button