Buletin

SUARA LEONA CHIN KINI DALAM APLIKASI WAZE

Sempena Minggu Keselamatan Jalan Raya Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu (PBB), personaliti sukan permotoran terkenal, Leona Chin, akan menyerikan pemanduan warga Waze Malaysia dengan menyumbangkan sebahagian daripada personalitinya yang periang sebagai salah satu pilihan suara yang baharu untuk membantu warga Malaysia memandu dengan lebih selamat dan efisien semasa berada di atas jalan raya di seluruh Malaysia.

Untuk menepis perspektif bahawa atlet sukan permotoran merupakan seseorang yang serius dan maskulin, suara navigasi Leona adalah ceria dan menarik, yang sudah tentunya akan meletakkan para pemandu di jalan raya dalam mood baik sambil beliau memaklumkan tentang keadaan trafik, memberi tip-tip keselamatan praktikal dan juga peringatan seperti menjaga kelajuan dan memastikan tali pinggang keledar mereka dipasang.

“Apabila seseorang berfikir tentang sukan permotoran, saya rasa semua orang percaya bahawa ia adalah tentang kelajuan, tetapi sebenarnya, sebagai seorang atlet sukan permotoran, kami mementingkan keselamatan lebih daripada perkara lain.

“Walaupun sebelum kami masuki trek, kami perlu menyediakan diri sendiri, termasuklah memakai semua peralatan keselamatan yang diperlukan.

“Dan apabila kami sedang berlumba di atas trek, kami harus sentiasa peka akan para pemandu lain. Saya berasa amat gembira kerana di atas peluang ini kerana saya percaya akan kepentingan peringatan dan tip keselamatan untuk semua pengguna jalan raya.

“Saya mahu kesemua pemandu di Malaysia untuk beringat supaya tidak mengambil ringan keselamatan jalan raya!” kata pemandu lumba profesional yang berasal dari Selangor itu.

“Untuk minggu keselamatan Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu ini, kami amat teruja untuk menawarkan suara Leona dalam aplikasi kami untuk penggunaan semua.

“Keselamatan dan keseronokan adalah amat penting kepada Waze, jadi kami berpendapat bahawa seseorang dengan personaliti ceria dan memahami cara pemanduan kenderaan merupakan pilihan yang sesuai untuk berkongsi peringatan keselamatan dalam cara yang menarik,” kata Kelvin Sim, Pengurus Negara Waze Malaysia.

Google ads
Back to top button