BuletinMotosikal

TISSOT BAWA 180 PEMILIK BMW KE KEM RIMBA VALLEY JANDA BAIK

TISSOT, jenama jam tangan dari Switzerland telah menganjurkan ‘Ride To Live 2.0’ dengan kerjasama Auto Bavaria dan Polis Diraja Malaysia (PDRM) sebagai sebahagian daripada tanggungjawab sosial korporat (CSR) kempen keselamatan jalan raya, serta meningkatkan kesedaran di kalangan komuniti motosikal.

Acara konvoi tahunan untuk tahun kedua ini menyaksikan penyertaan pemilik BMW Motorrad dijemput khas yang terdiri daripada 180 buah motosikal bersempena dengan acara Auto Bavaria Grand Special 2019 di Stadium Nasional Bukit Jalil.

Konvoi menuju ke kawasan Perkhemahan Motor Rimba Valley di Janda Baik, Pahang. Polis Diraja Malaysia (PDRM) telah menyediakan bantuan sejumlah 30 anggota dari bahagian trafik untuk mengawal perjalanan konvoi.

“Sempena bulan Mei sebagai bulan Kesedaran Keselamatan Motosikal, ‘Ride To Live 2.0’ berfungsi sebagai platform yang tepat untuk mendidik orang ramai dan memberi perhatian kepada risiko yang dihadapi oleh penunggang motosikal di jalanraya, terutamanya semasa perjalanan pulang semasa musim perayaan ini,” ujar  Kim Lim, Naib Presiden Tissot Malaysia.

Setelah tiba di Kemah Motor Rimba Valley, para peserta telah menjalani demonstrasi tunggangan motosikal yang mencabar, bersama beberapa sesi taklimat keselamatan yang menampilkan jurulatih BMW Motorrad Faizal Sukree, wakil  PDRM Ummul Hidayah dan perunding pertolongan cemas Shuhaimi Marche.

Tissot juga mengambil peluang untuk mempamerkan jam tangan terkini koleksi 2019, termasuk pengalaman Tissot Touch oleh Dato Kapten Nik Huzlan.

“Kami berbangga untuk bekerjasama dengan Auto Bavaria dan Polis Diraja Malaysia untuk ‘Ride To Live 2.0’ untuk mempromosikan kepentingan amalan menunggang selamat dan pendidikan keselamatan jalan raya yang berterusan. Kami berharap dapat menjadi sebahagian daripada acara ini lagi tahun depan, “katanya.

Acara itu berakhir dengan positif di mana konvoi ‘Ride To Live 2.0’ pulang ke Stadium Nasional Bukit Jalil dengan selamat dan tepat pada masanya.

GALERI

Google ads
Back to top button