Buletin

IBARAT ADA ALIEN DI PORTLAND, PEMILIK CYBERTRUCK TERIMA KECAMAN – DIBENCI DAN DILUDAH

Seorang pemilik Tesla Cybertruck di Portland Maine, Travis Carter, telah menjadi pusat perhatian sejak memiliki kenderaan elektrik ini.

Pemilik kedai Ganja berkenaan adalah salah satu daripada dua pemilik Cybertruck di Maine, dan trak elektrik ini tidak pernah gagal menarik perhatian, baik yang positif mahupun negatif.

Menurut laporan dari Portland Press Herald, Cybertruck Carter telah menjadi subjek perbualan hangat di bandar tersebut, kanak-kanak sering meminta untuk bergambar dengan trak tersebut, dan ia juga menjadi topik popular dalam subreddit Portland.

Namun, perhatian yang diterima tidak selalu menyenangkan. Di jalan raya, Cybertruck sering menerima reaksi negatif seperti jari tengah atau ibu jari ke bawah.

Selain itu, ada juga orang ramai ternganga, mengedipkan mata, dan menjerit. Trak tersebut juga pernah diludah serta dicalar.

Membeli Cybertruck bukanlah langkah mencari perhatian bagi Carter yang mengaku dirinya pemalu.

“Ia adalah pengalaman yang pelik apabila anda berhenti di lampu merah dan semua orang merenung anda,” kata Carter.

Meskipun begitu, dia berusaha untuk tidak mengambil hati terhadap reaksi negatif yang diterimanya.

Walaupun tidak selesa dengan perhatian yang diterima, Carter melihat sisi positifnya. “Tidak ada publisiti yang buruk untuk perniagaan,” katanya merujuk kepada kedai ganja Forest Avenue miliknya, di mana Cybertruck itu sering diparkir.

Dia menghargai Cybertruck tersebut tetapi masih mempertimbangkan sama ada kenderaan itu berbaloi dengan semua perhatian diterimanya. “Saya tidak tahu ia akan menjadi begini. Kadang-kadang saya tertanya-tanya, ‘Apa yang saya lakukan?'” katanya.

“Tetapi ada kalanya positif juga. Saya meluangkan masa untuk bercakap dengan orang ramai yang teruja melihatnya.”

Ceritanya lagi, orang ramai turut mengambil video trak tersebut walaupun dalam hujan lebat.

Pemilik Vice Cannabis ini meletakkan deposit untuk Cybertruck pada November 2019 dan hampir melupakannya sehingga trak itu mula dihantar awal tahun ini.

Setelah mempertimbangkan, Carter memutuskan untuk meneruskan pembelian itu. Kini, dia menjadi tumpuan di Portland, baik secara positif mahupun negatif.

Google ads
Back to top button