Buletin

SELAMAT ULANGTAHUN KE-40 TRAK MITSUBISHI!

Pada tahun 1978 dunia berubah. Permainan arked Space Invaders tersebar ke di seluruh dunia yang menggegarkan industri permainan video. Rangkaian telefon selular automatik pertama sedang dibina di Jepun dan filem Superman pertama dilayarkan di panggung wayang.

Di tahun yang sama, satu lagi produk dari Jepun dilancarkan, yang mana dalam tempoh empat dekad akan datang, akan membawa kesan mobiliti penting kepada lebih 4.7 juta orang – Inilah dia trak pikap satu tan pertama buatan Mitsubishi.

Ia adalah trak pikap yang boleh digunakan pada semua jenis permukaan jalan, di mana sahaja di planet ini. Ia telah dibangunkan dengan ringkas menerusi rekabentuk untuk memenuhi keinginan pelanggan pikap keciil dengan kebolehpercayaan yang luar biasa, ketahanan dan kapasiti muatan; dengan tahap pemanduan, utiliti, keselesaan dan perjalanan yang setara dengan sedan penumpang.

Di Jepun, model pertama trak ini telah diberi nama FORTE (Ya. bukan Kia Kia Forte). Versi eksport menggunakan lencana lain seperti L200, yang masih digunakan sehingga hari ini. Sejak awal lagi, FORTE telah direkayasa untuk menyediakan pengangkutan yang sukar dan boleh dipercayai bagi orang dan barangan.

FORTE telah dibangunkan untuk menyediakan kapasiti mengangkut sehingga 1 tan dan masih mudah dikendali. Ia mempunyai gabungan kebolehpercayaan, lasak, sifat mudah untuk dipandu dan daya keupayaan yang mengagumkan. Tidak lama kemudian, ia menjadikannya kegemaran firma dan syarikat logistik di seluruh dunia, dari negara sesejuk kutub hingga ke padang pasir yang dibakar matahari.

Untuk memastikan pelanggan dapat pergi jauh lebih jauh, Mitsubishi Motors dibina di atas warisan empat roda dengan menambah versi 4×4 pada tahun 1980. Ini menjadi asas bagi kenderaan Mitsubishi 4WD moden, yang membawa terus ke model-model ikonik seperti PAJERO / MONTERO dan DELICA .

BACA: EVOLUSI MITSUBISHI PAJERO. RAJA 4X4!

Dinamakan TRITON di banyak pasaran, ia mempunyai kesan yang mendalam terhadap perniagaan Mitsubishi Motors. Platform generasi pertama dan kedua kebanyakannya dihasilkan di Mitsubishi Motors Ohe Plant. Sejak model generasi ketiga pada tahun 1995, pengeluaran telah tertumpu di Loji LaemChabang di Thailand, yang kemudiannya dieksport ke seluruh dunia. Ia kini menjadi kilang terbesar Mitsubishi Motors, menghasilkan kira-kira 400,000 kenderaan setahun.

 

Google ads
Back to top button