Buletin

TRELER HILANG KAWALAN, 500 TONG GAS BERTERABUR ATAS JALAN 

Sebuah treler yang membawa muatan lebih 500 tong gas kosong terbalik dalam kejadian kemalangan di Kilometer 17, Jalan Bahau – Rompin, di Jempol, Negeri Sembilan kira-kira pukul 12.25 tengah hari tadi.

Ketua Polis Daerah Jempol, Superintenden Hoo Chang Hook memberitahu siasatan awal mendapati, pemandu treler seorang diri membawa muatan tong gas kosong dalam perjalanan dari Bahau menghala ke depoh Melaka untuk pengambilan gas.

Sebaik tiba di selekoh lokasi kejadian, pemandu dipercayai gagal mengawal kenderaannya sehingga memasuki laluan bertentangan, sebelum terus melanggar tebing jalan lalu terbalik dan melintang di tengah jalan. 

“Dalam kejadian itu juga semua muatan tong gas yang kosong telah bertaburan di atas jalan dan pemandu telah tersepit di bahagian hadapan kenderaannya. 

“Mangsa berjaya dikeluarkan oleh pasukan bomba yang tiba di lokasi dan telah dihantar ke Hospital Tuanku Ampuan Najihah (HTAN) di Kuala Pilah untuk rawatan lanjut,” katanya dalam satu kenyataan.

Ujar Chang Hook lagi, mangsa yang berusia 45 tahun, dipercayai mengalami kecederaan patah tangan kanan dan kaki kanan. Kes disiasat di bawah Seksyen 43(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987. – Utusan Online

Google ads
Back to top button