Buletin

BYD MASUK PASARAN KOREA SELATAN TAHUN INI, BAKAL LANCAR TIGA MODEL

BYD dilaporkan bakal memasuki pasaran Korea Selatan pada suku ketiga tahun ini dan melancarkan sekurang-kurangnya tiga model.

Langkah ini menandakan kemasukan pertama syarikat ke Korea Selatan dengan kenderaan penumpang elektrik selepas memasuki pasaran negara itu melalui bas elektrik.

Sebagai sebahagian daripada persiapan pra-pelancaran, salah satu model baharu BYD sedang menjalani penilaian pensijilan prestasi oleh Kementerian Alam Sekitar Korea Selatan.

Proses ini adalah penting untuk kenderaan BYD layak mendapat subsidi nasional, faktor kritikal dalam menggalakkan penggunaan EV dalam kalangan pengguna.

Pakar industri kenderaan elektrik memberitahu, “BYD sedang mencari perkongsian dengan pengedar di Seoul untuk mempamerkan kereta baharu pada bulan Julai.”

Kenyataan ini menekankan komitmen BYD bagi mewujudkan kehadiran yang kukuh dalam pasaran Korea Selatan, memanfaatkan pengedar tempatan untuk menjangkau bakal pelanggan.

Untuk rekod, BYD secara rasmi memasuki pasaran kereta penumpang Jepun pada Januari tahun sebelumnya, melancarkan tiga model elektrik sepenuhnya iaitu Seal, Dolphin, dan ATTO 3.

BYD menjalankan pelbagai inisiatif untuk menembusi pasaran Jepun, termasuk menubuhkan rangkaian pengedarnya dan membentuk perjanjian agensi dengan pengedar tempatan.

Google ads
Back to top button