Buletin

GO AUTO-HIGER ACE – VAN 18 DAN 15 TEMPAT DUDUK (BOLEH BUAT MOTORHOME NI!)

Go Automobile Manufacturing Sdn Bhd, cabang pembuatan Go Auto Group of Companies telah melancarkan secara rasmi kenderaan komersilnya bernama Go Auto-Higer Ace di IOI Citymall Putrajaya, Kuala Lumpur.

Go Auto-Higer Ace adalah jenama pertama untuk kenderaan komersil Syarikat ini dan dilancarkan oleh YBhg Dato ‘SM Azli Tan Sri SM Nasimuddin, Pengarah Eksekutif Go Auto dan dilantik oleh YBhg Dato’ IR Mohamad bin Dalib, Bekas Pengarah Kejuruteraan Automotif, Jabatan Pengangkutan Jalan.

Pelancaran ini menandakan kemasukan Go Auto ke pasaran kenderaan komersil dengan kapasiti 18 tempat duduk dan 15 tempat duduk yang menampilkan ruang kabin yang luas dengan ciri-ciri yang memberikan keselesaan kepada penumpangnya.

Ia datang dalam 2 varian – enjin 3.0L dan 2.5L masing-masing dengan harga antara RM138,500 hingga RM145,000 untuk Semenanjung Malaysia.

“Go Auto-Higer Ace adalah van komersil yang dilengkapi dengan transmisi manual 6 dan 5 kelajuan dengan enjin prestasi tinggi DK5 dan DK4 dengan teknologi Jepun. Lebih menarik lagi, ia didatangkan dengan pintu gelongsor di setiap sisi untuk memberikan penumpang akses lebih mudah.

Van juga mempunyai ciri keselamatan Sistem Brek Anti-Kunci (ABS) dan EBD bagi memastikan perlindungan bagi pemandu dan penumpang. Go Auto-Higer Ace juga dibina dengan kerangka heavy duty yang biasanya disediakan untuk sebuah bas seperti gandar, cengkaman dan aci pemacu, “kata Pengarah Eksekutif Go Auto Group, Dato ‘SM Azli Tan Sri SM Nasimuddin.

“Kami mahu semua orang menikmati keselesaan yang ditawarkan oleh van Go Auto-Higer Ace kami. Van itu direka untuk memenuhi keperluan dan tuntutan daripada industri yang boleh disesuaikan untuk menjadi van sekolah, pekerja van, ambulans dan lebih bergantung kepada apa yang diminta oleh pelanggan kami.

Di samping itu, van tingkap bumbung yang tinggi dibina untuk memastikan keluasan maksimum supaya penumpang dapat berjalan tanpa perlu membongkokkan badan, “Ujar Dato ‘Azli.

Dari segi dimensi, Go Auto-Higer Ace 5990mm panjang, lebar 1880mm dan tinggi 2285mm dengan jarak roda 3720mm dan kelegaan bumi 200mm. Ia bukan sahaja menyediakan penampan yang mencukupi untuk van yang melalui medan kasar atau bonggol tetapi juga memberikan penglihatan yang tinggi untuk pemandu.

“Rrancangan induk kami adalah untuk menyediakan pelbagai penyelesaian pengangkutan awam dan swasta yang komprehensif. Pembuatan Go Auto-Higer Ace kami telah menggunakan teknologi yang diperoleh dari Higer, China, “tambah Dato ‘Azli.

“Memandangkan kami berada pada suku keempat tahun ini, kami menyasar untuk menjual 30 unit manakala kami menyasarkan untuk menjual 400 unit menjelang 2019.

Sehingga kini, Go Auto mempunyai 3 peniaga utama iaitu Car2U Sdn Bhd, Ang Trading & Motor Credit Sdn Bhb dan KEC Sdn Bhd Selain rangkaian rangkaian 12 cawangan jualan dan 37 cawangan perkhidmatan di seluruh negara, semuanya sedang dilaksanakan pada peringkat berperingkat, “tambah Dato ‘Azli.

Pelanggan juga dapat menikmati waranti 5 tahun atau 150,000km (mana yang lebih awal). Sebagai tawaran pengenalan, Go Auto menawarkan pelanggan dengan pilihan sama ada perkhidmatan percuma (alatganti dan kos buruh) bernilai RM5,000 dan hadiah tambahan juga akan diberikan kepada pelanggan membuat tempahan di IOI Citymall dari 29 Nov hingga 2 Disember 2018.

Senarai harga untuk setiap varian Go Auto-Higer Ace adalah seperti yang dinyatakan di bawah

3.0L 6 Kelajuan 18-Seater RM145,800, 15-Seater RM145,300

3.0L 5 Speed ​​18-Seater RM143,800, 15-Seater 143,300

2.5L 5 Speed ​​18-Seater, RM138,500, 15-Seater RM138,300

Unit ujipandu Go Auto-Higer Ace van boleh didapati di Kuala Lumpur, Selangor, Negeri Sembilan, Pahang, Kelantan, Johor, Kedah dan Pulau Pinang. Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang log masuk Go Auto ke www.goautovan.my dan Go Auto Group of Companies sila lawati www.goauto.com.my/ atau email kami di [email protected]

GALERI

Google ads
Back to top button