Buletin

HONDA HR-V KEKAL SEBAGAI SUV TERLARIS DI MALAYSIA

Honda Malaysia hari ini mengumumkan bahawa HR-V Baru telah menerima tempahan lebih daripada 8,500 unit sehingga kini. Dengan pelancaran rasmi pada Januari 2019, tempahan meningkat secara eksponen, mencapai sasaran selama tiga bulan dalam tempoh satu bulan dengan hampir 4,000 tempahan yang direkodkan.

Sejak pelancarannya, Honda Malaysia telah menghantar  lebih daripada 3,000 unit HR-V Baru kepada pelanggannya. HR-V Baru juga menguasai 87% bahagian pasaran dalam segmen SUV Kompak pada Januari 2019 dan kekal sebagai kedudukan No.1 sebagai pemimpin segmen.

Berdasarkan jualan HR-V Baru yang direkodkan, Lembah Klang menyumbang jualan tertinggi pada 47% di mana New HR-V yang bergaya terbukti sesuai untuk memandu bandar. Wilayah Selatan mencatatkan 18% daripada jumlah jualan manakala wilayah Utara juga menyumbangkan 18%.

Passion Red Pearl adalah pilihan warna baru yang ditawarkan oleh Honda Malaysia dan HR-V Baru adalah model pertama yang menampilkan warna ini. Warna ini nampaknya menjadi kegemaran, mewakili 28% daripada keseluruhan jualan untuk HR-V Baru.

HR-V Baru ditawarkan dalam empat varian, Hybrid, RS, V dan E. Varian petrol dikuasakan oleh enjin 1.8L SOHC i-VTEC yang digabungkan dengan Teknologi Dreams Earth Honda Transmission Variable Continuous (CVT) yang memberikan pengalaman memandu terbaik.

Pengarah Urusan dan Ketua Pegawai Eksekutif Honda Malaysia, Encik Toichi Ishiyama berkata, “HR-V telah berkembang sejak popularnya dilancarkan semula pada tahun 2015. Varian baru yang ditawarkan dalam HR-V Baru telah disasarkan dan dirancang untuk memenuhi permintaan dan keperluan pelanggan untuk kecekapan, bahan api dan praktikaliti.

“Kami gembira melihat bahawa HR-V Baru telah diterima oleh rakyat Malaysia. Saya ingin merakamkan penghargaan saya kepada semua pemilik HR-V baru atas sokongan mereka. Honda Malaysia akan terus memberi komitmen untuk menawarkan produk berkualiti yang mesra pengguna, praktikal dan menggalakkan ‘Joy of Buying’ untuk para pelanggan kami. “

Encik Ishiyama juga menambah, “Antara varian ialah Varian RS dengan ciri-ciri yang bergaya seperti Roda Alloy Dual-Tone 18 inci, Reka Bentuk Depan Rekaan Sporty, bumper depan dan belakang hitam di atas ciri-ciri memandu baru Sistem Kawalan Variabel Gear (VGR) telah diterima dengan baik terutamanya di kalangan sasaran pengguna lelaki.

“Kami dengan sukacita memperhatikan bahawa HR-V Baru kekal sebagai yang terbaik dalam kelasnya, menarik ke pasaran dengan bahagian dalamannya yang kompak dan luas yang setanding dengan kenderaan segmen C. “

GALERI

Google ads
Back to top button