Buletin

PEMANDU SELOROH ALAMI KEMURUNGAN AKIBAT JALAN ROSAK DI TELUPID SABAH

Jika sebelum ini keadaan jalan raya di Sabah dilaporkan teruk dan merbahaya, namun keadaannya kini nampak lebih dasyat apabila dikatakan sama seperti permukaan di bulan.

Menerusi perkongsian satu klip video di laman sosial Ah Dan, kelihatan keadaan jalan raya di kawasan Telupid, Sabah itu ternyata sangat teruk dan dipenuhi dengan lubang.

Bukan sahaja boleh mendatangkan bahaya kepada pemandu, malah turut memberi kesan jangka panjang kepada kenderaan.

Klip video berdurasi 21 saat itu turut memaparkan pemandu kenderaan pacuan empat roda tersebut meluahkan perasaannya menerusi sebuah lagu.

“Dari Kota Kinabalu pergi Sandakan, sampai Telupid ku kemurungan kerana jalannya macam di bulan,” nyanyi pemandu itu.

Meninjau ke ruangan komen, ada yang dilihat turut bersetuju bahawa jalan di kawasan berkenaan seakan-akan mirip seperti di bulan. “Banyak-banyak jalan yang aku pernah lalu, jalan ini memang betul-betul mirip macam bulan,” kata Uchiha Sakura.

Bagaimanapun, rata-rata orang ramai dilihat menyeru pihak berkaitan untuk ambil perhatian dan tindakan susulan mengenai keadaan jalan raya terutama di Sabah.

“Pihak berwajib sila ambil perhatian dan tindakan, kesian rakyat,” ujar Dee. “Mana pergi pihak berkaitan, bukan satu tapi sudah berlubang-lubang. Teruk sekali,” seloroh Yusrihashim67. – KOSMO! ONLINE

Google ads
Back to top button