Buletin

GAGAL JAWAB UJIAN LESEN KENDERAAN E-HAILING, LELAKI MENGAMUK GUNA SABIT

Gara-gara gagal menjawab ujian mendapatkan lesen kenderaan e-hailing, seorang lelaki mengamuk bersenjatakan sabit di sebuah pejabat kawasan Sungai Way, Petaling Jaya kelmarin.

Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Mohamad Fakhrudin Abdul Hamid berkata, maklumat tersebut diterima pihaknya daripada orang awam yang berada di lokasi kejadian.

Suspek yang merupakan lelaki tempatan berusia 24 tahun itu mengamuk bersenjatakan sabit akibat tekanan perasaan selepas gagal ujian bagi mendapatkan lesen terbabit.

“Semasa kejadian, suspek memegang sebilah sabit bersaiz 14 sentimeter panjang lalu merosakkan harta milik syarikat tersebut.

“Dalam kejadian itu, tiada individu yang dilaporkan tercedera dan pihak polis turut bertindak menangkap suspek di lokasi,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Suspek kemudian mengaku terlibat dalam kes itu selepas disoal siasat.

Menurut Fakhrudin, suspek telah dibawa ke Mahkamah Petaling Jaya dan dibenarkan ditahan direman selama empat hari sehingga Ahad ini untuk siasatan lanjut. Kes disiasat dibawah Seksyen 506/426 Kanun Keseksaan. – KOSMO! ONLINE

Google ads
Back to top button