Buletin

HARLEY-DAVIDSON FXDR 114 DILANCARKAN. DARI RM122,500

Harley-Davidson Malaysia menerusi pengedarnya Didi Resources telah melancarkan FXDR ™ 114 di pameran Art of Speed ​​Malaysia 2019. Motosikal Harley-Davidson® FXDR ™ 114 yang baru ini didatangkan dengan kelebihan teknikal.

Dipadankan dengan enjin Milwaukee-Eight ™ 114 dengan penggunaan aluminium, pengurangan berat menerusi  komponen komposit yang baru. Setiap aspek prestasi diperkukuhkan.

FXDR 114 adalah model Harley-Davidson yang diilhamkan berdasarkan platform Softail yang diperkenalkan pada 2018 dan salah satu model dalam rangkaian 100 motosikal penting dalam usaha Harley untuk memperkenalkan model-model menarik sehingga tahun 2027.

FXDR 114 didatangkan dengan pilihan warna Vivid Black, Black Denim, Denim Grey Industry, Denim Wicked Red, Bonneville Salt Denim dan Rawhide Denimat. Model ini akan berada di semua 4 pengedar di Malaysia dari 27 Julai 2019.

Apa kesitimewaan FXDR ini?

Pengurangan berat. Sepertimana model Harley terkenal dengan berat keseleluruhan standard industri, FXDR dibina dengan mencapai pengurangan berat badan 4.62kg (6.25 kg vs 10.88 kg, atau 43 peratus kurang) melalui keluli swing arm yang menampung tayar belakang 240 mm.

Kerana berat badan yang tidak menonjol (berat terletak di bawah penggantungan) ia mempunyai kesan yang signifikan terhadap prestasi sistem gantungan belakang dan dipertingkatkan lagi oleh roda belakang roda aluminium diameter diameter 18 inci.

Roda roda aluminium yang diperbuat daripada aluminium 19 inci adalah reka bentuk ringan yang mempunyai lekapan yang sangat tipis. Bahagian kerusi dan ekor FXDR 114 disokong oleh sub-frame tiub aluminium yang dikimpal, dan bahagian ekor adalah bahan komposit.

Ia sekaligus menggantikan subframe keluli. Fender belakang besi dan aluminium menyokong fender pada model Softail lain, yang menghasilkan penjimatan berat kira-kira tujuh paun. Fender depan dan belakang diperbuat daripada bahan komposit ringan.

Harga jentera ini bermula dari RM122,500 dan untuk semua unit FXDR yang didaftarkan sebelum 30 November 2019, pelanggan berhak mendapat Screamin ‘Eagle Titanium Muffler dan baucer barangan am bernilai RM4,200.

GALERI

Google ads
Back to top button