Buletin

FORD MUSTANG 2022 DAN MACH-E 2023 LEBIH GARANG DENGAN PAKEJ NITE PONY

Ford bakal menawarkan Mustang dengan pakej penampilan lebih hitam kepada pelanggan yang tidak lama lagi. Dikenali sebagai Nite Pony, ia direka untuk menjadikan model Mustang 2022 dan SUV elektrik Mustang Mach-E 2023 kelihatan lebih garang. Walau bagaimanapun, kita harus akui bahawa nama Nite Pony kedengaran sangat comel.

Pada Jun lalu, Ford mengumumkan pakej kemasan berwarna hitam untuk model tahun terakhir Mustang (Mustang generasi S650 baharu akan tiba pada 14 September). Pada masa itu, Ford mula meminta penyerahan untuk pakej yang tidak dinamakan, dan nampaknya Nite Pony menjadi pilihan. Apa yang menarik ialah pembuat kereta itu, pada 22 Jun, memfailkan trademark untuk “Mustang Dark Horse” di A.S. dan di negara lain.

Memandangkan Ford belum lagi mengumumkan butiran rasmi tentang edisi Nite Pony baharu, kami perlu menunggu untuk mengetahui sama ada Mustang Dark Horse ialah Nite Pony atau sama ada ia adalah sesuatu yang lain sepenuhnya.

Sehingga itu, kami hanya boleh mengeluarkan foto seperti disiarkan hari ini di laman media syarikat yang memberi idea cukup bagus tentang Nite Pony.

Pakej itu nampaknya hanya tersedia untuk Mustang 2022,dengan gambar lencana “GT” dan “5.0” model V8 dicat hitam. Kita juga boleh melihat gambar logo “Mustang” hitam di gril hadapan serta roda lima jejari hitam berkilat yang kelihatan mempunyai reka bentuk unik.

Mustang Mach-E 2023 juga akan menerima pakej Nite Pony, dengan gambar yang menunjukkan versi trim Premium pacuan semua roda dan Prestasi GT yang berwarna hitam, dari cat hingga ke roda.

Tidak seperti Mustang, logo hadapan dan belakang pada Mach-E Premium berwarna putih dengan jalur dan bukannya berwarna hitam pada keseluruhannya. Lencana hadapan pada GT Performance berwarna hitam dengan garis besar putih dan menampilkan siluet bercahaya.

Walau bagaimanapun, harga masih belum diketahui untuk pakej Nite Pony tetapi kapsyen pada foto di laman media Ford menunjukkan bahawa ia akan tersedia mulai musim luruh ini.

GALERI:

Google ads
Back to top button