Buletin

POLIS TRAFIK TERGOLEK DILANGGAR MOTOSIKAL

Satu klip video yang memaparkan seorang lelaki menunggang motosikal secara melulu sehingga terlanggar seorang anggota polis trafik yang sedang mengawal lalu lintas tular di media sosial semalam.

Berdasarkan video berdurasi 29 saat yang dikongsi di laman Facebook Sukan Star TV, kejadian itu dirakam oleh kamera papan pemuka kenderaan yang berada di lokasi kejadian.

Ia berlaku pada awal pagi ketika jalan raya mulai sesak dengan kenderaan ketika waktu puncak orang ramai keluar bekerja.

Penunggang motosikal terbabit dilihat cuba untuk menukar lorong sebaik sahaja keluar dari jalan berselekoh sebelum terlanggar anggota polis trafik yang sedang berdiri bersebelahan motosikalnya. 

Pelanggaran itu menyebabkan anggota trafik berkenaan terjatuh bersama-sama dengan motosikal dan topi keledart tercampak.

Tinjauan Kosmo! di ruang komen mendapati orang ramai meluahkan rasa simpati terhadao anggota trafik itu, Malah ramai yang menasihatkan agar pengguna jalan raya supaya berhati-hati dan tidak memandu secara melulu.

“Rider-rider semua janganlah galak sangat mencilok sampai tak nampak apa yang ada dekat depan. Jalan tu memang sibuk nak-nak lagi peak hour (waktu puncak),” kata Aiman.

“Rushing sangat, mungkin ada hal. Kalau tengok cara bawa motor (motosikal) tu. Berhati-hatilah semua,” kata Saad.

“Leka tengok belakang, tapi di depan rupa-rupanya ada halangan. Belum betul-betul keluar dari selekoh, kalut sangat nak tukar lorong,” kata Bukhairi.- K! ONLINE

Google ads
Back to top button