Buletin

RANGE ROVER EDISI TERHAD SENTUHAN PIET BOON RM1.29 JUTA

Bagi meraikan kerjasama abadi yang berkekalan selama 10 tahun bersama Land Rover, pereka gaya hidup dari Belanda dan antara pereka terkenal dunia, Piet Boon hari ini memperkenalkan Range Rover edisi terhad beliau dengan sentuhan peribadinya di Malaysia.

Kerjasama unik antara Land Rover dan Piet Boon bermula dari tahun 2006, di mana Studio Piet Boon telah dipilih berdasarkan falsafah rekabentuk yang mementingkan keseimbangan fungsi, ciri-ciri estetik dan sentuhan peribadi yang merupakan ciri-ciri sesuai dengan nilai jenama, prestasi, kemewahan dan kecemerlangan Land Rover.

range rover (2)

Boon menubuhkan studio yang telah memenangi pelbagai anugerah di Amsterdam pada tahun 1983 itu berkata, “Kerjasama dengan Land Rover memang tidak ditelan zaman kerana ia telah berkekalan sehingga satu dekad pada tahun ini. Saya juga gembira melihat revolusi dalam rekaan dan ciri-ciri yang saya perkenalkanuntuk Range Rover Sport.”

“Perkara penting yang menjamin kejayaan kerjasama dengan Land Rover adalah nilai yang sama, kepercayaan, persahabatan dan komitmen untuk melahirkan produk dengan kualiti yang terbaik,” tambah pereka yang berpengalaman selama 30 tahun ini.

“Dalam kerjasama khas dengan Piet Boon ini, kami bersetuju untuk Piet Boon memberi sentuhan peribadinya agar ia serasi dengan rekaan produk kami. Seperti yang anda lihat daripada rekaan kereta yang dimiliki oleh Selangor Properties Berhad dan AIRA Residence, satu gabungan harmoni telah dibentuk,” jelas Datuk Aishah Ahmad, Pengarah Urusan Jaguar Land Rover Malaysia Sdn Bhd.

Sejak kali pertama bekerjasama dengan kereta jenama British ini, Piet Boon telah mereka dan melancarkan lebih daripada 10 rekaan edisi terhad untuk model-model seperti Range Rover, Defender dan Range Rover Sport serta Evoque. Rekaan yang terkini adalah ‘Last Defender by Piet Boon’.

Selain kerjasama dengan Land Rover, Piet Boon turut bekerjasama dengan jenama lain seperti Miele dan Bang &Olufsen untuk mereka memberikan pengalaman komprehensif serta projek yang mempunyai tarikannya tersendiri. Piet Boon turut mempunyai persetujuan perlesenan dengan 11 rakan kongsi dan antaranya adalah Moooi, Formani, Bod’ordan Warendorf.

range rover (3)

“Dalam usaha untuk terus mencabar status quo dan memberi definisi baharu kepada istilah kemungkinan tanpa batasan, saya mempunyai kepercayaan bahawa kerjasama yang betul membolehkan sifat ingin tahu, yang merupakan elemen penting dalam memastikan proses pembelajaran dapat dipenuhi,” jelas Boon.

Pakar rekaan ini mempunyai portfolio yang luas dengan konsep dan rekaan peribadi untuk hotel, kediaman, ruangpejabat, restoran, bangunan apartmen dan kejiranan di hampIr 40 buah negara di seluruh dunia.

Pencapaiannya di seluruh dunia semakin diperluaskan dengan Piet Boon kini membawa sentuhannya ke Malaysia dengan kolaborasi bersama Selangor Properties Berhad (SPB), sebuah syarikat pemaju terkemuka di Malaysia, untuk mereka kondominium mewah AIRA Residence.

Selangor Properties Berhad mempunyai matlamat untuk menyediakan gaya hidup mewah melalui AIRA Residence, dan ia berjaya  dicapai dengan sentuhan Piet Boon dan dua pereka terkemuka di dunia, Franklin Po dari Tierra Design untuk senibina landskap; dan Alen Nikolovski dari Aedas untuk rekaan senibina.

range rover (4)

Turut memberi penjelasan tentang karyanya untuk AIRA Residence, Boon menjelaskan, “Saya berjaya menggabungkan konsep gaya hidupTimur-Asia yang melibatkan penyelidikan mendalam tentang budaya, gaya hidup serta adat masyarakat Malaysia.”

“Seperti kerjasama dengan Land Rover, matlamat saya adalah untuk menyediakan rekaan dan penyelesaian yang mempunyai ciri-ciri fungsi dan estetik, malah saya gembira kerana berjaya melakukannya, pada masa yang sama mengekalkan identiti Selangor Properties Berhad,” tambah pereka tersebut.

Melalui inspirasi daripada Shelby Super Snake Mustang tahun 1967, rekaan eksklusif Range Rover 5.0 liter Supercharged oleh Pien Boon inidipamerkan di galeri pemasaran AIRA Residence. Ia turut direka khas untuk Selangor Properties Berhad dan berharga RM1.29 juta.

Buat masa ini, satu-satunya cara untuk memiliki kereta edisi terhad ini adalah melalui tempahan khas. Pembelidi berikan peluang untuk melengkapi kereta ini dengan sentuhan peribadi, menjadikan setiap unit sungguh eksklusif daripada segi rekaan, ciri-ciridan harga. Sebarang pertanyaan boleh dibuat kepada Sime Darby Auto Connection, pengedar sah kenderaan Jaguar Land Rover di Malaysia, di talian 03-27181780.

Google ads
Back to top button