Motosikal

ANAK JATUH NAIK MOTOSIKAL CURI, MAK SALAHKAN POLIS PULA

Seorang ibu yang mana anaknya kemalangan ketika menunggang sebuah motosikal curi dan cuba melarikan diri daripada polis menyalahkan pasukan polis Manchester atas insiden tersebut. 

Jentera itu pada asalnya dicuri di Denton, sebelum dikesan oleh polis di kawasan Brinnington yang ditunggang oleh seorang remaja dalam keadaan mencurigakan. Sebaik sahaja ternampak polis, dia cuba melarikan diri. Malangnya, dia terjatuh dan motosikal itu tersekat di dalam longkang.

Remaja berkenaan kemudian berjaya melarikan diri. Polis yang bertugas terus memantau motosikal itu untuk memastikan ia tidak diambil semula oleh pencuri. 

Namun tanpa disangka-sangka, ibu remaja terbabit datang. Bukan nak minta maaf, sebaliknya menyalahkan polis kerana berada di kawasan itu dan menyebabkan anaknya kemalangan!

Polis berkongsi pengalaman itu dalam satu hantaran di Facebook.

“Sebuah lagi motosikal curi berjaya ditemui. Dicuri di Denton dan dijumpai di Brinnington selepas seorang remaja yangmenunggangnya terserempak dengan polis, cuba melarikan diri tetapi terjatuh dan tersekat di dalam longkang. 

“Dia bagaimana berjaya melarikan diri. Ketika polis menjaga motosikal itu daripada dicuri semula, ibu remaja berkenaan datang memarahi polis kerana berada di kawasan tersebut dan menyebabkan anaknya kemalangan ketika menunggang motosiklal curi. 

“Anda mungkin tidak percaya perkara seperti ini boleh berlaku…” 

Google ads
Back to top button