Buletin

KENDERAAN HAVAL KINI DI BATAM, DIEDARKAN OLEH GO AUTO DARI MALAYSIA

GO Auto terus mengorak langkah agresif dengan menembusi pasaran Batam, Indonesia dalam usaha menjadikan Malaysia sebagai hab jenama Haval di rantau ASEAN.

Majlis pelancaran disempurnakan oleh Ketua Pegawai Eksekutif Go Auto, Ahmad Azam Sulaiman bersama Pengarah Urusan PT.Makmur Andalan Indonesia (MAI), Sudry Aliyanto dan Pengarah Urusan PT. Nusa Jaya Mobilindo, Acun di Batam , Indonesia.

BACA: HAVAL TAWAR JAMINAN BELI SEMULA 50%

Sebagai permulaan, antara model-model Haval yang dilancarkan untuk pasaran Batam terdiri daripada H1, H2 and H8.

Batam ialah pasaran ASEAN seterusnya ditembusi oleh Go Auto selepas berjaya memasarkan produk Haval ke Kemboja dan Brunei.

Usaha eksport itu juga seiring wawasan Go Auto untuk menjadikan Malaysia sebagai hab pemasangan kenderaan utiliti sukan (SUV) Haval berstatus EEV (Kenderaan Cekap Tenaga) bagi seluruh pasaran ASEAN.

Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Go Auto, Ahmad Azam Sulaiman berkata, kemasukan GoAuto dan Haval ke pasaran Batam, Indonesia berjaya dilaksanakan seperti yang dirancang.

“Kami sudah menerima tempahan hampir 100 unit untuk pasaran Batam dan optimis angka ini akan terus meningkat selepas dilancarkan secara rasmi. Sasaran untuk 2017 di Batam adalah sebanyak 400 unit.

“Selain Kemboja, Brunei dan Batam, Go Auto turut merancang memasuki beberapa negara ASEAN lain seperti Vietnam, Filipina serta Myanmar antara tahun ini dan tahun hadapan.

“Selain itu, kami juga mendapat permintaan dari Singapura yang difikirkan sangat menarik. Ia bukan kerana nilai pasaran, tetapi jenama itu sendiri. Kemasukan Haval ke Singapura akan menjadi penanda aras yang baik untuk jenama itu di ASEAN,” tambah Azam lagi.

BACA: PAKEJ GILA, HAVAL TAWAR JAMINAN 7 TAHUN TANPA HAD

GALERI

 

 

 

Google ads

admin

mekanika.com.my / permotoran gaya baru untuk generasi baru.
Back to top button