Buletin

PDRM TAWAR DISKAUN SAMAN TRAFIK 50 PERATUS SEHINGGA 18 JULAI INI

Polis Diraja Malaysia (PDRM) menawarkan diskaun kompaun saman trafik sebanyak 50 peratus bermula esok hingga 18 Julai ini.

Pengarah Jabatan  Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik  Bukit Aman  Datuk  Azisman Alias berkata tawaran itu tidak termasuk bagi kes saman dalam sebutan mahkamah, kesalahan-kesalahan utama dilakukan dalam tahun ini, kesalahan kenderaan berat serta pengubahsuaian ekzos.

Beliau berkata orang awam boleh membuat bayaran saman itu menerusi portal rasmi PDRM dan aplikasi MyBayar Saman.

Tawaran diskaun itu sebagai usaha menyokong hasrat kerajaan ke arah memberikan perkhidmatan pembayaran tanpa tunai semasa situasi wabak Covid-19.

“Sepanjang tempoh kempen ini, semua kaunter pembayaran saman di kontinjen dan Ibu Pejabat Polis Daerah akan ditutup bagi mengurangkan penularan jangkitan Covid-19 dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan 3.0,” katanya dalam satu kenyataan.

Azisman berkata aplikasi  MyBayar Saman yang  diperkenal  PDRM juga telah dipertingkat  bagi membolehkan syarikat dan entiti  perniagaan  mendaftar  sebagai pengguna dan seterusnya membuat pembayaran melalui aplikasi itu.

Beliau menambah, pengguna telefon bimbit boleh memuat turun aplikasi MyBayar Saman melalui  Google Play Store, Apple Apps Store dan Huawei Gallery – Bernama

Google ads
Back to top button