Buletin

PROTON LANCAR PROGRAM INSURANS – TAWAR LEBIH BANYAK FAEDAH

Pelanggan PROTON kini boleh menikmati faedah tambahan apabila mereka menginsuranskan kereta mereka dengan rangkaian syarikat insurans PROTON.

Dikenali sebagai Program Insurans Proton (PIP), tawaran ini terbuka kepada pembeli kereta baharu dan pemilik kereta Proton sedia ada.  

Boleh didapati di semua cawangan PROTON yang diiktiraf,  enam panel syarikat insurans terlibat dalam promosi ini ialah Allianz General Insurance Company (M) Sdn Bhd, Liberty Insurance Berhad, AmGeneral Insurance Berhad, Zurich General Insurance Malaysia Berhad, Etiqa General Takaful Berhad dan Zurich General Takaful Malaysia Berhad.

Manfaat PIP adalah seperti berikut: 

1. Perlindungan Utama: Sekiranya berlaku kerugian atau kerosakan akibat kecurian atau percubaan kecurian, rompakan atau pecah masuk rumah, pelanggan boleh mendapatkan ganti rugi percuma sehingga RM1,000. 

2. Elaun banjir: Sekiranya berlaku kerosakan akibat banjir, banjir kilat, limpahan air, longkang, sungai atau lumpur, pelanggan boleh menuntut elaun sehingga RM1,000.

3. Perlindungan semua pemandu: Perlindungan untuk semua pemandu tanpa bayaran tambahan, kecuali jika pemandu yang diberi kuasa semasa kemalangan berumur 21 tahun dan ke bawah atau memegang lesen pemandu sementara atau masih belajar.

4. Perlindungan Kemalangan Diri Insurans/Pemegang Polisi: Perlindungan kemalangan diri sehingga RM15,000 bagi pendaftaran kereta peribadi.

Pelanggan PROTON PIP juga akan menikmati faedah tambahan:

1. Kos pembaikan percuma: Bagi kenderaan yang berusia sehingga 10 tahun. Tertakluk kepada kenderaan yang dibaiki di mana-mana cawangan Body & Paint PROTON yang diiktiraf.

2. Perlindungan dengan Nilai yang dipersetujui: Sekiranya terdapat kerugian atau kecurian, pelanggan akan menikmati pembayaran penuh jumlah yang diinsuranskan untuk 12 tahun pertama usia kenderaan mereka.

Google ads
Back to top button