Buletin

SMARTTHINGS ENERGY SAMSUNG TINGKAT PENGALAMAN PERANTI PINTAR KEPADA PEMILIK TESLA

Selain daripada bekerjasama dengan Hyundai Motor Group, Samsung Electronics juga mengumumkan bahawa ia telah mewujudkan integrasi perkhidmatan dengan Tesla, yang akan dipamerkan di CES 2024.

Penyepaduan ini akan menyambungkan peranti SmartThings Energy Samsung kepada produk Tesla seperti bateri rumah Powerwall, Solar Inverter, penyelesaian pengecasan penyambung dinding dan elektrik kenderaan (EV).

Ini bermakna pengguna Tesla Energy akan dapat mengurus serta memantau status elektrik di rumah mereka melalui peranti SmartThings Energy dan Samsung sebagai tambahan kepada aplikasi Tesla.

Selain itu, penyepaduan ini juga membolehkan SmartThings Energy memaparkan maklumat yang berkaitan dengan pengeluaran, penyimpanan serta penggunaan tenaga pengguna.

“Kerjasama baharu ini merupakan satu peristiwa penting untuk Samsung Electronics dalam menjadikan penyelesaian kami lebih meluas melangkaui perkakas rumah,” kata EVP dan Ketua Pasukan Pembangunan IoT, Chanwoo Park.

Park berkata bahawa pengguna akan mendapat pemberitahuan melalui SmartThings pada TV atau telefon Samsung yang disambungkan apabila berlaku gangguan bekalan elektrik dan gangguan semasa kejadian cuaca ekstrem seperti taufan atau salji lebat.

Kerjasama ini adalah sebahagian daripada usaha berterusan untuk mencapai kemajuan besar dalam projek Net Zero Home dan meningkatkan pengalaman berbilang peranti pengguna SmartThings.

Google ads
Back to top button