Buletin

DUCATI MULTISTRADA V4 RALLY 2023, DIDEDAHKAN, JANA KUASA 170HP

Ducati Multistrada V4 Rally 2023 sangat sesuai untuk tunggangan lebih lasak dan perjalanan jarak jauh. Multistrada V4 Rally akan tersedia di bilik pameran pengedar Ducati pada Februari 2023.

Ducati Multistrada V4 Rally 2023 terdapat pilihan warna iaitu Ducati Red atau Brushed Aluminium & Matt Black, yang kedua-duanya datang dengan tangki bahan api aluminium mentah, dan rim jejari tanpa tiub hitam untuk kedua-dua pilihan warna.

Terdapat tiga varian Multistrada V4 Rally iaitu Adventure Radar, Adventure Travel and Radar, dan Full Adventure.

Adventure Radar adalah model “asas” dilengkapi dengan Kawalan Pelayaran Adaptif dan Pengesanan Titik Buta manakala Adventure Travel dan Radar menambah sarung sisi aluminium, cengkaman dan pelana manakala untuk Full Adventure tersedia dengan spesifikasi penuh mengatasi segalanya dengan peredam Akrapovic dan gentian karbon pada mudguard depan.

Ketiga-tiga varian tersebut datang dengan kelengkapan standard seperti Adaptive Cruise Cruise dan Blind Spot Detection, bersama-sama dengan selekoh ABS, lampu selekoh dan kawalan cengkaman.

Sistem suspensi Skyhook Showa pada Multistrada V4 Rally ini telah dinaik taraf dengan jarak pergerakan lebih tinggi, 200mm. Sistem suspensi tersebut menawarkan ciri ‘self-levelling ability’ yang  menyelaraskan fork depan dan monoshock belakang mengikut keadaan permukaan jalan. Manakala, windshield yang lebih tinggi meningkatkan lagi perlindungan daripada angin.

Tempat letak kaki penumpang dengan sisipan getah yang lebih besar mampu mengurangkan tahap getaran selain jarak antara kotak belakang memainkan peranan untuk ruang yang lebih selesa untuk penumpang.

Ciri baharu untuk Multistrada V4 Rally ialah penyahaktifan lanjutan pada tebing silinder belakang pada enjin V4 Granturismo 1,158 cc. Selain itu, V4 Granturismo mengekalkan dua silinder belakang dinyahaktifkan untuk menambahbaik penggunaan bahan api dan pelepasan.

Dari segi kuasa, output untuk Multistrada V4 Rally kekal sama pada 170hp pada 10,750 rpm dan 121Nm pada 8,750 rpm.  Terdapat empat mod tunggangan Multistrada V4 terkini termasuk mod Enduro yang dikemas kini untuk mengurangkan kuasa kepada 114hp tanpa mengorbankan tindak balas pendikit.

Google ads
Back to top button