Buletin

HONDA INSIGHT GENERASI BARU AKAN DILANCARKAN DI JEPUN. MAMPU CATAT 28.4KML

Honda baru-baru ini memuatnaik generasi baru Insight di laman web rasmi Jepun memberitahu bahawa model baru tersebut akan dilancarkan pada bulan Disember dan kini sudah berada di pengedar tempatan.

Tidak seperti Insight sebelum ini yang lebih kecil, model baru ini diposisikan antara Civic dan Accord. Ia dikuasakan oleh sistem i-MMD SPORT HYBRID berdasarkan enjin petrol 1.5L dan motor elektrik.

Keluaran output maksimum ialah 151 hp dan tork 267Nm. Ia didatangkan dengan tiga mod pemanduan: Sport, Eco dan Normal. Di bawah piawaian ujian WLTC, penggunaan bahan api purata mencapai 28.4km / L.

Dari segi rekabentuk, Insight baru ini menggunakan jelas lebih sporty dan elegan menerusi set lampu LED yang tajam. Trim krom mendominasi bahagian hadapan depan Solid Wing Face, manakala bahagian ekor lebih tirus.

Bahagian dalaman mewarisi susun atur generasi baru kereta dengan bateri diletakkan di bawah tempat duduk belakang. Ia tidak menjejaskan pemisahan 60/40 tetapan kerusi duduk belakang yang memberikan ruang yang lebih luas.

Ciri-ciri lain termasuk stereng tiga fungsi multi-fungsi, paparan pelbagai fungsi LCD 7-inci, susun atur butang tekan dan sistem multimedia berasaskan sentuhan 8-inci yang menyokong ciri-ciri seperti Apple CarPlay dan Android Auto.

Dari segi prestasi keselamatan, kereta baru dilengkapi dengan teknologi keselamatan Honda Sensing, yang disatukan dengan Sistem Pemberhentian Amaran Awal (CMBS), front anti-collision warning system (FCW), lane departure warning (LDW), RDM, lane keeping assist System (LKAS), dan Adaptive Cruise Control (ACC).

GALERI

Google ads
Back to top button