Buletin

NAK ISI MINYAK PETRONAS? PAKAI HANDPHONE PUN SETEL LAH

PETRONAS Dagangan Berhad (PDB) diperkenalkan Setel, penyelesaian e-pembayaran pertama untuk pembelian bahan api secara langsung dari peranti mudah alih.

Setel adalah penyelesaian yang direka untuk diintegrasikan terus ke pam bahan api – yang pertama di Asia Tenggara – membolehkan pelanggan membeli bahan api dalam beberapa klik secara terus.

“Bahan api pam tidak seharusnya menjadi tugas rumit. Pada masa ini, proses pembayaran melibatkan berjalan kaki juruwang, menunggu dalam talian, memegang RM200 pada kad anda, dan terpaksa menggunakan kad berasingan untuk mendapatkan mata.

Setel mengintegrasikan pembayaran dan faedah mata kad Mesra dengan lancar. Di Setel, kami memudahkan anda,” ujar Iskandar Ezzahuddin, Ketua Setel.

“Sejak melancarkan beta pada bulan Julai 2018, kami telah menerima respon positif dan maklum balas daripada lebih 10,000 pengguna. Kami juga mendapat sambutan hangat daripada pengunjung di Pameran Motor Antarabangsa Kuala Lumpur 2018 (KLIMS) “.

Setel adalah sebahagian daripada inisiatif PDB untuk melibatkan masyarakat dalam usaha mewujudkan bersama

penyelesaian inovatif bagi meningkatkan kemudahan pelanggan.

“PETRONAS telah memberi tumpuan mewujudkan pengalaman baru dalam sistem peruncitan kami dengan konsep perniagaan kuasa digital. Setel membolehkan proses pembelian lebih lancar di hujung jari anda. Kami bangga menjadi orang pertama yang menawarkan perkhidmatan ini di Malaysia, ” ujar Dato ‘Sri Syed Zainal Syed Mohd Tahir, Pengarah Urusan / Ketua Pegawai Eksekutif PETRONAS Dagangan Berhad.

Setel kini boleh digunakan di lebih daripada 40 stesen di Lembah Klang, dan dijangka melepasi 600 stesen minyak menjelang Jun 2019 dan dijangka ke seluruh negara menjelang akhir tahun 2019.

Set boleh didapati di platform Android dan iOS melalui Google Play dan App Store.

 

Google ads
Back to top button