Buletin

RASMI: HONDA UMUM HARGA JUALAN TERBARU SELEPAS CUKAI SST

Honda Malaysia menjadi syarikat automotif pertama negara yang mengeluarkan senarai rasmi harga baru berkuatkuasa 1 September yang melibatkan kemasukan cukai SST (Sales & Service Tax)

Model pemasangan tempatan – Completely Knocked Down (CKD) seperti Jazz, BR-V, City, Civic, CR-V dan Accord kini berharga dari RM70,242 hingga RM169,398*. (harga di atas jalan, tidak termasuk insurans)

BACA: VOLKSWAGEN SERAP CUKAI SST HINGGA 15 SEPT 

Sementara itum bagi model import penuh – Complete Built Unit (CBU) seperti Odyssey dan Civic Type R pula kini berharga RM258,896 dan  RM330,002* respectively  (harga di atas jalan, tidak termasuk insurans)

Implementasi SST melibatkan kadar 10 peratus untuk cukai jualan dan 6 peratus untuk cukai perkhidmatan. Pusat servis Honda juga tertakluk kepada cas 6 peratus untuk kos buruh.

BACA: HARGA PERODUA TURUN 1-3% SELEPAS SST

Pengarah Urusan dan CEO Honda, Toichi Ishiyama berkata “Dengan SST yang bermula 1 September lalu, Honda Malaysia telah melaras semula harga dan pusat servis mereka. Kami komited untuk terus menghasilkan produk yang unik dengan ciri-ciri teknologi terkini.

Berikut ialah senarai harga terkini;,

HARGA UNTUK SEMENANJUNG MALAYSIA

HARGA JUALAN SABAH & SARAWAK

Google ads
Back to top button