Peranti

SAMSUNG GEAR S – RM1,099

Samsung Malaysia Electronics  baru-baru ini memperkenalkan peranti boleh dipakai generasi seterusnya.

Samsung-Gear-S-mekanika (23)

Dikenali sebagai Samsung Gear S, peranti tersebut dikatakan meningkatkan lagi pengalaman menggunakan telefon pintar. Samsung Gear S hadir bersama ketersambungan 3G dan ciri-ciri optimum demi memenuhi apa jua keperluan pengguna.

Samsung-Gear-S-mekanika (6)

​“Samsung kini menerajui segmen peranti boleh dipakai yang berkembang pesat menerusi inovasi progresif. Samsung Gear S menyerlahkan idea tentang peranti boleh dipakai yang pintar dan komunikasi bergerak.

“Ia membolehkan pengguna berhubung pada setiap masa dan di mana-mana jua,” jelas Presiden Samsung Malaysia Electronics, Lee Dong Yong.

Samsung-Gear-S-mekanika (26)

Direka dengan paparan melengkung Super AMOLED dan tali yang fleksibel, Samsung Gear S dapat dipakai dengan selesa. Skrin Super AMOLED bersaiz dua inci itu juga menawarkan paparan yang jelas dan antara muka yang senang dioperasi. Ia membolehkan pengguna membaca mesej dan notifikasi daripada laman sosial, kalendar serta pelbagai aplikasi.

Kemampuan komunikasi  Samsung Gear S dipertingkatkan menerusi ketersambungan 3G, Bluetooth dan WiFi. Justeru, pengguna boleh membalas mesej yang diterima dengan pantas. Sama ada menggunakan papan kekunci pada skrin atau fungsi S voice.

Samsung-Gear-S-mekanika (16)

Samsung Gear S juga membolehkan anda membuat dan menerima panggilan atau mangalih panggilan ke telefon pintar.

Samsung-Gear-S-mekanika (10)

Bukan itu sahaja, peranti tersebut boleh menjadi teman pemantau kesihatan dan kecergasan anda. Ini kerana ia dilengkapi dengan pelbagai alat pengesan, GPS binaan serta banyak ciri S Health.

Samsung-Gear-S-mekanika (8)Samsung Gear S yang tahan lasak ini akan berada di pasaran mulai November dan ditawarkan pada harga RM1,099 seunit. [hr]GALERI

Samsung-Gear-S-mekanika (1)Samsung-Gear-S-mekanika (5)Samsung-Gear-S-mekanika (9)Samsung-Gear-S-mekanika (11)Samsung-Gear-S-mekanika (15)Samsung-Gear-S-mekanika (20)Samsung-Gear-S-mekanika (21)Samsung-Gear-S-mekanika (29)

Google ads

admin

mekanika.com.my / permotoran gaya baru untuk generasi baru.
Back to top button